Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASOVANJE U SABORU

Odbijen prijedlog oporbe: Sabor nije izglasao nepovjerenje ministrici Vučković

Zagreb: U Saboru je u tijeku rasprava o povjerenju ministrici Mariji Vučković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.11.2023.
u 11:05

Ova inicijativa je parazitiranje na afričkoj svinjskoj kugi i nalik neuspješnoj inicijativi za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša kada je skupina antivaksera, teoretičara zavjere, bila protiv mjera stožera usmjerenih zaštiti zdravlja, kazao je jučer u Saboru premijer Plenković

Sabor nije donio odluku i iskazivanju nepovjerenje ministrici poljoprivrede Mariji Vučković. 77 zastupnika je bilo protiv toga, 49 za, a jedan je bio suzdržan.  Iskazivanje nepovjerenja ministrici predložilo je  39 oporbenih zastupnika. Oporba tvrdi da njeno Ministarstvo nije pravovremeno i na odgovarajući način reagiralo na pojavu afričke svinjske kuge, da mjere koje je donijelo uništavaju tradicionalno svinjogojstvo u Hrvatskoj, a Slavoniju bacaju na koljena.

O tom prijedlogu se jučer do dugo u noć raspravljalo u Saboru. Premijer Andrej Plenković pozvao je da se prestane s obmanjivanjem javnosti i politiziranjem s temom afričke svinje kuge (ASK), a koju neke stranke koriste kako bi bile politički vidljivije. "Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja ministrici Mariji Vučković podudara se s politikantskim napadima manjih, ne pretjerano kreativnih političkih stranaka koje koriste bolest afričke svinjske kuge kako bi, osobito na istoku Slavonije, manipulirali dijelom sugrađana i pritom ostvarili političku vidljivost najčešće iznoseći znanstveno neutemeljene i lažne informacije”, kazao je Plenković. 

VEZANI ČLANCI: 

"Ova inicijativa je parazitiranje na afričkoj svinjskoj kugi i nalik neuspješnoj inicijativi za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša kada je skupina antivaksera, teoretičara zavjere, bila protiv mjera stožera usmjerenih zaštiti zdravlja”, rekao je. Dodao je i kako od 39 potpisnika inicijative njih skoro pola (18) su "lupetala” koji su demonstrirali svoju kulturu i pristup politici "razbijanjem saborskog inventara” i "svima nama oduzimaju vrijeme”.

VIDEO U Saboru žestoka rasprava o prljavim gaćama. 'Kolega Grbin, vi padate sve dublje i dublje'

Komentara 2

ŠI
Šipak
16:57 16.11.2023.

Osoba koja nema pojma o poljoprivredi vodi ministarstvo poljoprivrede?a uz to još i pogoduje privatnim interesima

BT
Branko_Trol
11:39 16.11.2023.

Ma dobra je ona samo sto nevoli svinjetinju 😖😖

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije