Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Odbijen prigovor braniteljice Josipe Rimac: Pritužbe na rad Uskoka označene kao neosnovane

Prigovor braniteljice da joj je u više navrata onemogućen uvid u relevantne dijelove spisa, sudac istrage je odbio budući da iz dokumentacije u spisu jasno proizlazi da je obrana, sukladno zahtjevima za uvid u spis, izvršila uvid u spis u nekoliko navrata
30. srpnja 2020. u 16:17 2 komentara 1567 prikaza
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Vinko Mioč odbio je u cijelosti kao neosnovane pritužbe na rad Uskoka koje je uputila odvjetnica Lidija Horvat, braniteljica bivše državne tajnice Josipe Rimac osumnjičene u aferi Vjetroelektrane.

Zagreb: Vinko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac u istražnom zatvoru Obrana Josipe Rimac: Grubo joj se krše prava, Uskok ne ispituje svjedoke

''Prigovor braniteljice da joj je u više navrata onemogućen uvid u relevantne dijelove spisa, sudac istrage je odbio budući da iz dokumentacije u spisu jasno proizlazi da je obrana, sukladno zahtjevima za uvid u spis, izvršila uvid u spis u nekoliko navrata'', kazao je za Hinu glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Vjeran Blažeković.

Dodao je da se zahtjevi branitelja za uvide i kopiranje spisa rješavaju prema redoslijedu zaprimanja, pri čemu prioritet imaju zahtjevi obrane u predmetima u kojima je određen istražni zatvor, a koje sve zajedno treba prilagoditi uvjetima kod zaštitnih mjera.

VIDEO Uhićena i Josipa Rimac: Neslužbeno se doznaje da su ona i Jakupčić uhićeni zbog izgradnje vjetroelektrana u Kninu!

Suprotno navodima braniteljice da se preslike zatraženih dijelova spisa čekaju po 30 i više dana, uvidom u podatke u spisu sudac istrage je utvrdio kako je obrana o izrađenim preslikama bila obaviještena u roku od dva pa do najviše 13 radnih dana od postavljenog zahtjeva za kopiranjem preslika, dodao je Blažeković.

Sudac istrage je u cijelosti odbio i prigovor obrane koji se odnosi na kopiranje DVD medija na kojima se nalaze rezultati posebnih dokaznih radnji. Vezano za prigovor obrane da nisu uložene žalbe na rješenje o provođenju istrage ostalih okrivljenika, Blažeković je izvijestio da je sudac istrage ocijenio kako su žalbe, uz popratni dopis, odmah po proteku roka uložene u spis.

Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda premijera, dolazi u Banske dvore BLISKA SURADNICA PREMIJERA Tena Mišetić ispitana u USKOK-u kao svjedok u aferi Vjetroelektrane

''U odnosu na rješenje o proširenju istrage na koji je braniteljica također uputila prigovor, valja naglasiti da je rješenje o proširenju istrage doneseno 26.lipnja i istog dana otpremljena okrivljenicima i braniteljima'', dodao je Blažeković.

Glasnogovornik suda je izvijestio da se odvjetnica Horvat žalila na rad Uskoka i u dijelu istrage koju vodi sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Milenko Djaković, a koji će odluku o osnovanosti tih pritužba donijeti nakon Uskokovog očitovanja o tim pritužbama. 

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Renault Captur E-TECH
VIKEND RIBIČIJA
Kako je mali auto spasio veliki problem
  • roland:

    Josipa se jednostavno mora nagoditi s USKOK-om, a ne se uplesti u borbu iz koje će izići potpuno fizički, psihički, moralno i financijski slomljena. Kako ne razumije da će USKOK samo otvarati nove procese, izlazit će novi transkripti razgovora itd.

  • roland:

    Ne smaram se naročito pametnim, ali odvjetničkom timu Josipe Rimac mora biti jasno da jedino što je oportuno u ovom postupku jest nagodba s USKOK-om. Neka Josipa rimac prizna krvivni, nagodi se na 5 godina zatvora i kraj priče. Za ... prikaži još! 3 godine je van, a novac ionako neće morati vratiti. Sve ostalo vodit će u nove postupke i nove istražne zatvore, a suđenja će trajati do 2030. godine.