Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priveli ih pa pustili

Odakle braći Ćulum dva skupocjena Lamborghinija i jedan Ferrari?

braća Ćulum
Facebook/RTL
12.05.2019.
u 18:05

O statusu vozila upoznati su radnici UNO-a BiH radi utvrđivanja carinskih prekršaja

Banjolučka policija u petak navečer privela je, te nakon saslušanja pustila na slobodu braću Nermina i Armina Ćuluma te Velida Saleševića.

Glasnogovornica PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da su te tri osobe privedene u cilju utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem kaznenih djela na području koje je u nadležnosti te Policijske uprave te da su im oduzeta vozila radi utvrđivanja podrijetla i validnosti dokumentacije. Neslužbeno, u petak su u popodnevnim satimana na području grada B. Luka uočena tri skupocjena automobila inozemnih registracijskih oznaka (Švicarska), koja su se kretala u koloni, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta. U pitanju su dva Lamborghinija i Ferrari kojima su upravljali Denis Giljon (Armin Ćulum), Nermin Ćulum i Velid Salešević, a u vozilu su se nalazile i Milijana Radanović (1990.) i Teja Stražišar (1992.), državljanka Slovenije.

Zaustavljeni su i pozvani u policijske prostorije gdje su izvršeni detaljni pregledi vozila. Za Stražišar je utvrđeno da je strana državljanka te da nije ispoštovala procedure za boravak stranaca te su za daljnji rad obavješteni radnici Ureda za strance u BiH. Oduzete su joj putne isprave te će biti izrečena mjera udaljena iz zemlje.

O statusu vozila upoznati su radnici UNO-a radi utvrđivanja carinskih prekršaja te su Saleševiću odmah izdali prekršajni nalog, a za ostale osobe će, nakon utvrđivanja svih okolnosti i kompletiranja predmeta, također biti podneseni prekršajni nalozi. Policija RS-a nedavno je braću Ćulum saslušala tijekom istrage o ubojstvu banjolučkog gospodarstvenika Slaviše Krunića.

Pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhitili su radnika tvrtke Sector Security Rodoljuba Gajića iz Banje Luke koji se dovodi u vezu s ubojstvom banjolučkog biznismena Slaviše Krunića, doznaje Srna. Načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović rekla je Srni da su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske jučer uhitili osumnjičenog G. R. iz Banje Luke zbog ubojstva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i kaznenog djela teškog ubojstva Gorana Ilića.

Predan Tužiteljstvu

– Osumnjičeni G. R. 22. travnja, oko 22.30 u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Željkom Kovačevićem, Benedijem Đukanovićem i Emiliom Baldom, izvršio je spomenuto kazneno djelo – rekla je Miljanović. Gajić je jučer predan u nadležnost Tužiteljstva RS-a. Mediji u RS-u prenose da je Gajić osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića te da je informacije odavao Đukanoviću i Baldiju.

Policija je u okviru istrage Krunićeva ubojstva uhitila Emilija Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedijem Đukanovićem, drugim osumnjičenim, i dalje traga. U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. travnja u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija Sector Security, Žitopek, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratitelja Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratitelj ranjen.

Detalji ubojstva

Kovačević, koji je poginuo nakon ubojstva Krunića i njegova pratitelja Žarka Pavlovića, pogođen je kad je prišao izrešetanom vozilu da vidi je li usmrtio svoju metu. Izvor blizak istrazi otkrio je da je na njega tada zapucao teško ranjeni član Krunićeva osiguranja i vozač auta Goran Ilić. – Nakon što su on i pomagač ispalili rafale na toyotu u kojoj su bili Krunić, Pavlović i Ilić, Kovačević je krenuo prema vozilu da vidi jesu li žrtve likvidirane. Pretpostavljamo da je prišao da ih ovjeri. Tada je Ilić zapucao na njega i pogodio ga u trbuh – kazao je izvor blizak istrazi. Istragom je utvrđeno da su kobne večeri prije ubojstva Baldo, Kovačević i Đukanović sjedili u kafiću u Glamočanima. Policija je pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korištene u ubojstvu.

Video: Akcija spuštanja muškarca iz zazidane kuće

 

Komentara 56

DU
Deleted user
20:31 12.05.2019.

Po fotkama bih rekao da su vjerojatno investicijski bankari u švici , vidi se na njima ta kalvinistička suzdržanost , samozatajnost i posvečenost poslu !!!

MA
marli
18:58 12.05.2019.

Sramota "porezne" i "institucija" gdje krimos bez 1 sata radnog staža ima nešto što i dijete od 4 godine može dokazat da li je legalno !!!!!

DU
Deleted user
20:53 12.05.2019.

Zar to nije bosanski problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije