Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Od Zagreba do Macelja za 35 kuna

23.05.2007.
u 20:01

Idućeg tjedna, kako nam je jučer rekao član uprave koncesijskog društva Autoceste Zagreb  Macelj Aleksandar Čaklović, najvjerojatnije 29. svibnja, ovisno o obvezama premijera Sanadera, svečano će biti otvorena autocesta Zagreb  Macelj.

Iako je Čaklović prije nekoliko dana na jednoj privatnoj televiziji izjavio da će putovanje autocestom za prvu kategoriju vozila iznositi čak 40 kuna, čini se da će ipak stajati malo manje. Prema cjenicima koje su nam jučer dostavili iz AZM-a, vožnja od Zaprešića do Macelja, odnosno naplatne kućice Trakošćan, stajat će za prvu kategoriju vozila 35 kuna, za drugu kategoriju 53 kune, za treću kategoriju vozila 81 kunu, a za četvrtu 159 kuna.

To znači da će se za novosagrađenih 18,6 kilometara autoceste, od kojih je i 3,7 kilometara poluautoceste od Krapine prema Đurmancu, građani odsad morati plaćati čak 17 kuna, što tu, doduše zahtjevnu, dionicu svrstava u kudikamo najskuplju od 0,91 kunu po kilometru.

Cijena starih dionica od Zaprešića do Velike Vesi neće se mijenjati, pa će tako vozači koji ulaze i izlaze na naplatnim kućicama u Zagorju i dalje ostvarivati popuste sve dok ne bude sagrađena nova spojna cesta od Zaboka do Krapine. Vožnja na novoj dionici od Krapine do Đurmanca iznosit će, ovisno o kategoriji vozila, 5, 7, 12 i 23 kune, a od Krapine do Macelja, odnosno naplatne kućice Trakošćan, 10, 14, 22 i 43 kune.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije