Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILA CARINSKA UPRAVA

Od vikenda poskupljenje nekih cigareta: Cijene idu gore između 2,2 i 3,9%

Loša vijest za puša?e, cijene cigareta poskupljuju
Borna Filic/PIXSELL
17.05.2023.
u 18:56

Cijene Malbora tako će od subote umjesto 4,65 eura poskupjeti na 4,80 eura. Osim toga, marka cigareta Phillip Morris koštat će 4,20 eura umjesto dosadašnjih 4,11

Od iduće subote u Hrvatskoj će poskupjeti više marki cigareta, i to svjetske duhanske tvrtke Phillip Morris. Kako javlja Dnevnik.hr, poskupljenje je već najavljeno Carinskoj upravi Republike Hrvatske, sukladno zakonskoj obvezi.

Prema tome, cijene cigareta poskupljuju između 2,2 i 3,9 posto, što će ovisiti o marki cigarete. Cijene Malbora tako će od subote umjesto 4,65 eura poskupjeti na 4,80 eura. Osim toga, marka cigareta Phillip Morris koštat će 4,20 eura umjesto dosadašnjih 4,11 eura, dok će Chesterfield koštati 4,10 eura, dok je ranije koštao 3,98 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, cijene nekih cigareta krajem siječnja su i pojeftinile, što je objavila Carinska uprava. Riječ je o tvrtkama TDR d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., LEGENDA PROMET d.o.o., JT International Zagreb d.o.o., Pogon Kooltura d.o.o. te Veletabak d.o.o. Cigarete za koje su izvršene promjene maloprodajnih cijena u eurima.

>> VIDEO Snalažljivost na djelu: Prebacuju ih s jednog kraja Hrvatske Kostajnice na drugi s čamcem

Komentara 2

KU
Kuglana
20:22 18.05.2023.

Prestao prije 20 god, zadnju kutiju Waltera sam u trgovini platio, mislim 7 kn da je bila kutija.

GR
Greben
20:37 17.05.2023.

Napokon! Najvjerojatnije se broj pušača neće smanjiti, ali će oni pametniji smanjiti količinu pušenja. Je li uopće potrebno naglasiti da je pušenje uzrok mnogim bolestima što pored zdravstvenih problema pušača prazni i državnu zdravstvenu blagajnu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije