Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP o plaćama

Od šest pročelnika jedan će imati veću plaću, a radit će isto

jankovic
kristina štedul fabac/pixsell
06.09.2010.
u 15:09

Dario Janković iz SDP-a smatra da je nepravedno jednog pročelnika bolje plaćati i pita po čemu je on "jednakiji" od jednakih.

Odluka o novim koeficijentima za obračun plaća djelatnicima karlovačke gradske uprave na prošloj je sjednici Gradskog vijeća "prošla" zahvaljujući vijećnicima vladajuće koalicije, a SDP i HNS bili su protiv takvoga, po njima nepravednog obračuna plaća.

– Od šest pročelnika pet će imati koeficijent 4,8, a jedan 5,20. Izgleda da nisu svi jednaki, odnosno da su neki "jednakiji". Svi prihvaćaju isti obujam poslova, ali neće svi biti jednako plaćeni. Pretpostavljam da je objašnjenje da će bolje plaćeni pročelnik voditi Odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, koji ima daleko veću odgovornost i više posla, ali to nije pravo objašnjenje. I državni dužnosnici istog ranga imaju ista primanja – kazao je Dario Janković, vijećnik SDP-a. Predložena sistematizacija dovodi u sumnju gradonačelnikov stav o višku zaposlenika.

 – Bit će manje odjela, no nitko od pročelnika nije višak, samo će biti "posloženi" na mjesta savjetnika ili pomoćnika, svi osim jednoga - bivšeg pročelnika Olivera Bosanca. U ovoj bi gradskoj upravi trebalo biti 75 zaposlenih; to je optimalna brojka do koje ste mogli doći prirodnim odljevom zaposlenika – rekao je Dario Janković. U oporbi strahuju i od novih zapošljavanja, jer su sve glasnije priče da će dvoje pročelnika biti novozaposleni - Andreja Navijalić u Odjelu za društvene djelatnosti i Lidija Malović u Odjelu za financije, koja je taj posao radila i kada je gradonačelnik bio Branko Vukelić. Za komunalnu bi problematiku trebao biti zadužen Nikola Rogoz, poslove gradonačelnika vodio bi Ivan Udžbinac, poljoprivredu Ljubica Tržok, a opće i pravne poslove Marija Jelkovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije