Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆNA AKCIJA Makarski policajci provjerili uređaj za testiranje na droge

Od sedam zaustavljenih troje vozača drogirano!

18.05.2009.
u 18:07

Zamisao o patroli s policajcima odmah je zvučala primamljivo. Točno u 11 sati navečer plavci su se okupili u makarskoj policijskoj postaji, glavne mete bili su drogirani, a sporedne alkoholizirani vozači. Makarska policija željela je provjeriti novi uređaj za testiranje na droge.

Šef operacije Hrvoje Boban ekipu je poslao kod trajektnog pristaništa na samoj rivi. Tko god ide u grad, mora proći tim putem. I eto prve žrtve. Zaustavljaju 18-godišnjaka koji je samo dan ranije završio srednju školu. Hladan k’o špricer, Tomo izgleda kao da se zabavlja.

– Ma danas sam regularan, ali jučer se popilo, bila je norijada. Sreća da me jučer nisu zaustavljali - kaže Tomo. Uzet mu je uzorak pljuvačke, nakon 10-ak minuta stiže odgovor: negativno. Za kratko zaustavljaju drugo vozilo.

Čovjek pristaje na test, ali odmah dodaje kako je političar (natjecao se na Nezavisnoj listi ugostitelja u Podgori), u namjeri da pokaže kako ima pametnijeg posla od drogiranja. Rezultat je i ovaj put negativan. Tek treći je “pao”. Šutljivi momak od dvadesetak godina, s kojim je u autu bilo nekoliko djevojaka, bio je pozitivan na amfetamin.

Odbio je potpisati rezultat, no nije pristao na vađenje krvi ili urina, što su jedine sto posto pouzdane analize. Konačna bilanca večeri i nije bila iznenađujuća: od sedam testiranih troje je bilo pozitivno na opijate, od čega dvojica na amfetamin, a jedan na opijum. Nitko nije tražio vađenje krvi ili urina, dobivši automatski prekršajnu prijavu i kazne koje slijede.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije