Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
v. ostojić:

'Od Savudrije do Splita nema slobodnih soba'

'07.08.2012., Zagreb - Ministar turizma Veljko Ostojic objavio rezultate turisticke sezone za prvih sedam mjeseci 2012. godine.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
21.08.2012.
u 14:35

Raduje nas to što zahvaljujući popunjenim kapacitetima postižemo i sve više cijene

– Iako je Hrvatska peta turistička destinacija u Njemačkoj, uz teritorijalno mnogo veće Španjolsku, Italiju i Francusku, samo 2,2 posto Nijemaca odabire našu zemlju za odmor. Unatoč tome dolazak njemačkih turista kontinuirano je u rastu,  godišnje 15 posto više, a samo u srpnju 22 posto – rekao je jučer u Zadru ministar turizma Veljko Ostojić koji se sastao s potpredsjednikom njemačkog ADAC-a zaduženim za turizam Maxom Stichom i zadarskim dogradonačelnikom Draženom Gregurevićem.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ima li podatke za prvu polovicu kolovoza, ministar je rekao da su informacije s terena vrlo dobre te da sada ulazimo u hotelsku špicu sezone jer se od Savudrije do Splita teško može pronaći slobodna soba.

– Možda neće biti velikih povećanja u usporedbi s prošlom godinom, a raduje nas što zahvaljujući popunjenim kapacitetima postižemo i sve više cijene. Iz jeftine i prosječne destinacije pretvorili smo se u kvalitetnu destinaciju, što je tržište prepoznalo, a Nijemci i Nizozemci definitivno su pobjednici sezone. Podbacili su Talijani, Slovenci i domaći gosti, no Austrija nam je i dalje stabilno tržište – kazao je ministar Ostojić. 

Komentara 10

Avatar MK
MK
14:56 21.08.2012.

...Joj kako se Yukurikaci trude MMF-u prodati uspjesnu turisticku sezon! ...Slovenci i Talijani kaktili podpacili (valjda Ministar nekome pili stolicu!)- a meni na trenutke nije bilo jasno ali sam u Italiji i ali u Sloveniji jos uopce ima ljude ilii su svi kod nas na kupanju.

Avatar xenon
xenon
15:05 21.08.2012.

Eto ga! I sad neka netko kaže kako ova vlada nije uspješna. Možda bi čačić i onaj mu električar zadužen za graditeljstvo mogli pokrenuti novi investicijski val proizvodnjom gotovih turističkih soba - tako da ih iduće godine bude dovoljno.

KO
kolarjeva3
14:44 21.08.2012.

Ma nemoj soba kolko oćeš !! Ministar nezna šta je to internet !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije