Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki planovi

Od prognaničkog naselja do stambenog naselja za mlade obitelji

Andrijaševci
Foto: YouTube
04.11.2013.
u 08:34

Naselje je sada, kada se ne zna vlasnik, izloženo otuđivanju, devastiranju, a bilo je i požara pa je neophodno da država nešto poduzme kako bi se ostaci naselja zaštitili - rekao je načelnik općine Damir Dekanić

Prognaničko naselje Blace između Vinkovaca i Rokovaca gdje je bilo smješteno i do 2 500 prognanika, ugašeno je u rujnu prošle godine pa općina Andrijaševci-Rokovci ima velike planove kako iskoristiti taj prostor od nekoliko hektara s uređenom infrastrukturom.

- Poslali smo nadležnom ministarstvu i Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje video materijal i elaborat o sadašnjem stanju naselja gdje predlažemo da država sanira taj prostor i vrati nam ga u vlasništvo jer Općina ne može sama snositi troškove saniranja. Nismo dobili odgovor pa smo ovih dana ponovili naš zahtjev i sada čekamo. Naselje je sada, kada se ne zna vlasnik, izloženo otuđivanju, devastiranju, a bilo je i požara pa je neophodno da država nešto poduzme kako bi se ostaci naselja zaštitili. Procjenjujemo da ovdje ima 200 građevinskih parcela koje namjeravamo ponuditi našim građanima koji žele graditi kuću, poglavito mladim obiteljima jer želimo spriječiti odlazak mladih. Nastojimo se uključiti i u program koji negdje već postoji, da Općina daruje zemljište, država materijal za kuću i gotovinu gradnju, a obitelj sam gradi uz pomoć prijatelja i rodbine - kaže Damir Dekanić, načelnik općine Andrijaševci-Rokovci i dodaje kako bi bilo šteta ne iskoristiti infrastrukturu, od vode preko plina, kanalizacije, struje i plina, koju samo u manjem dijelu treba obnoviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije