Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč zakonima i pravilnicima

Od početka veljače u velikogoričkom skloništu zbrinuli 17 ostavljenih pasa

Foto: Privatni album
1/6
13.02.2021.
u 22:06

Posljednji, sedamnaesti po redu, pronađen je zavezan u Lazini Čičkoj, koja osim po odlagalištima otpada postaje poznata i po ostavljanju neželjenih pasa

Tek je stigao u velikogoričko sklonište i nije još dobio ime. Nije čipiran i ne zna se kojim su ga imenom zvali prije nego je ostavljen. No, zato se zna da je 17. napušten pas zbrinut u skloništu od početka veljače.

– Ugledao ga je slučajni prolaznik na makadamskom putu u Lazini Čičkoj, na putu uz kojeg ljudi ostavljaju smeće. I on je tako zavezan, kao smeće, još i zavezan da ne pobjegne. Nalaznik nas je nazvao i rekao da ga je htio osloboditi, ali nije uspio jer je pas režao na njega. Kad smo stigli, već je trčao po putu. Uspio je otrgnuti i dio ograde, visio je na špagi koja mu je bila vezana oko vrata. Izgleda da mu je stavljena dok je bio manji jer je bila jako stisnuta. Ima oko sedam, osam mjeseci, veseo je i pomalo plah – kažu nam u Skloništu Velika Gorica.

Pas pronađen u Lazini Čičkoj smješten je u posljednji slobodni prostor u karanteni, u skloništu nema mjesta ni u stacionaru za bolesne i ozlijeđene, a nema ni slobodnih boksova. Stigne li koja nova dojava, napuštene pse mogu zbrinuti samo ako im netko ponudi privremeni smještaj.

Prepoznajete li psa, ili ste vidjeli tko ga je ostavio, možete nazvati Sklonište na 095/40-00-567, a možete prijaviti i komunalnom redaru ili policiji. Zakonom o zaštiti životinja propisano je do 30.000 kuna kazne za napuštanje životinja.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DM
danica.macanga
07:17 14.02.2021.

Gradovi su dužni brinuti se o napuštenim psima jer to žele prijatelji životinja. Čitao sam da sklonište prikazuje mjesečne troškove od tisuću kuna, veterinarske intervencije, plaće zaposlenika, izgradnju kućica, kaveza, vozila osoblja itd. Radije pitajte tko bi trebao platiti troškove zbrinjavanja odbačenih životinja. danas ne znaju tko živi u našoj zemlji, kako bi znali koliko uzgajivača pasa ima.

BE
berija
23:15 13.02.2021.

Te su pse ostavili ljubitelji životinja. Koliko godišnje koštaju ta "utočišta"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije