Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže istragu

Od DORH-a zatražili istragu protiv svjedoka-pokajnika za Ovčaru

ovcara
Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2012.
u 22:10

Predsjednik tovarničke udruge Antun Ivanković istaknuo je da svjedoci sa suđenja za Ovčaru u Beogradu Petkovića nazivaju monstrumom.

Udruga Dr. Ante Starčević iz Tovarnika je u priopćenju za javnost od Državnog odvjetništva RH i drugih hrvatskih institucija zatražila pokretanje temeljite istrage protiv Spasoja Petkovića Štuke, svjedoka-pokajnika na beogradskom suđenju za Ovčaru i, kako se navodi, sudionika ubojstava ranjenika iz vukovarske bolnice na Ovčari 1991. godine, prenosi HRT.

U priopćenju se navodi kako je Spasoje Petković Štuka poznat kao tzv. svjedok-pokajnik koji je na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu na suđenju za Ovčaru govorio o zločinima na Ovčari, te je, kako stoji u priopćenju, priznao da je ubio nekoliko ranjenika, među njima i (hrvatskog branitelja), Jeana Michela Nicoliera ispred hangara na Ovčari, a kasnije je sudjelovao u strijeljanju ranjenika, njih 200 iz vukovarske bolnice.

Predsjednik tovarničke udruge Antun Ivanković istaknuo je da svjedoci sa suđenja za Ovčaru u Beogradu Petkovića nazivaju monstrumom.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 18

OB
-obrisani-
23:00 08.01.2012.

dosad su srpski sudovi samo za Ovcaru poslali 15 Srba na 207 godina robije

RE
remax
23:36 08.01.2012.

Hrvatska je puna tih aboliranih cetnika,cak je Pupovac isposlovao kod nove vlade da izdvoje novac iz proracuna za njihove kuce,gdje bi mogli stanovati.To je nagrada za sruseni Vukovar i Skabrnju i ostatak Hrvatske gdje su razarali.Pa to je nemoguce shvatiti da ta porazena rulja dize glavu.

RO
rock1
22:57 08.01.2012.

Sve isto kao i 1945. Svi četnici su preko noći postali partizani i mirotvorci. Jedina razlika je u tome što tu politiku sada ne provode oni nego njihova djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije