Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porazno

Od deset najboljih restorana na Danima piva niti jedan

gastro
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.09.2013.
u 12:22

Na Gastru se predstavili restorani DP, Tempo, Lovački rog, Zeleni kut, Gradina, Žganjer, Kvaka, Dolce vita, Mirjana Rastoke, TUŠ...

Unatoč nizu neiskorištenih potencijala, Karlovačka županija ima najviše turističkih noćenja u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Osim toga, ovdašnji restorani perjanica su ugostiteljstva i mogu se svrstati uz bok drugih prestižnih objekata tog tipa diljem Hrvatske. Rečeno je to na otvorenju tradicionalnog 10. Gastra, izložbe ugostitelja Karlovačke županije koju je organizirala Obrtnička komora i Ceh ugostitelja Karlovačke županije.

 Stigli i političari

 Upućena je i zahvala svim sudionicima izložbe koji su smogli snage i u ovo krizno vrijeme u najboljem svjetlu predstaviti svoju ponudu i tako nastavili bitku za svakog novog gosta. Izlagali su restorani DP, Tempo, Lovački rog, Zeleni kut, Gradina, Žganjer, Kvaka, Dolce vita, Mirjana Rastoke i gostionica Vinski.

Tu su bili i njihovi svakodnevni partneri, poput udruge ozaljskih vinara i Karlovačke pivovare, a poseban draž dali su kokteli koje su spremali učenici Trgovačko ugostiteljske škole. Mnogobrojni posjetitelji i prije degustacije mogli su se uvjeriti u mnoštvo iznimno zanimljivih kreacija. Posebno su im se svidjela jela izrađena na temelju autohtonih recepata ovog kraja.

 Na Gastro je stigla velika delegacija lokalnih političara, ali i prestavnici svih obrtničkih asocijacija predvođeni Dragutinom Ranogajcem, predsjednikom Hrvatske obrtničke komore.

 –Restorani koji se predstavljaju zaista zaslužuju svaku pohvalu za ono što rade i što su ovdje pripremili. S naše strane možemo obećati da ćemo se i dalje boriti za njihove, ali i za interese čitavog obrtništva – najavio je Ranogajec, izdvojivši nekoliko zakonskih tekstova na kojima HOK radi.

 Da ovdašnji restorani imaju niz problema potvrđuje i podatak kako se na Gastu predstavlja deset vodećiih obrtničkih restorana županije. Ipak, nitko od njih ne radi niti na jednom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata koji posluju u okviru ovogodišnjih Dana piva. Posebno ogorčen zbog toga je predsjednik Cega ugostitelja Miro Prugovečki.

 –To da nas nema na Danima piva zaista je porazan podatak. Neki od nas to su pokušali, ali bezuspješno. Nismo uspjeli prije svega jer mi obrtnici uvijek ispoštujemo sve što smo dogovorili ili potpisali. Bojim se da mnogi ugostitelji koji rade na ŠRC-u neće moći platiti dogovoren najam, jer jednostavno neće zaraditi taj novac. No, izgleda da to nikoga nije briga. Osim toga, obrtnici ne zapošljavaju djecu koju plaćaju 10 kuna po satu nego kvalitetne konobare i kuhare koji zarađuju 25 ili više kuna po satu – rekao je Prugovečki.

 Napunili Trg susreta

 Ipak, Gastro je bio dosad najposjećenija popratna manifestacija ovogodišnje pivarijade. Jedina je napunila Trg susreta. Međutim, mnogi su se ponovo žalili na preglasnu glazbu, kao i na neprimjeren izbor koncerta s duhovnom tematikom, koja je pratila priredbu bitno drugačijeg sadržaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije