Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč štrajku

Od darivatelja u N. Vinodolskom prikupljene 63 doze krvi

darivanje krvi novi vinodolski (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/4
19.09.2013.
u 18:16

Da će se akcija normalno i bez obzira na štrajk održati, znali su i novljanski darivatelji, pa ih je krv došlo dati ne 50, s koliko je računala ravnateljica CK Vesna Đujić, nego 69.

NOVI VINODOLSKI – Kakav štrajk ?! Nema za nas štrajka, mi uvijek radimo, rekli su nam članovi terenskog tima Zavoda za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a u Novom Vinodolskom u čijem je Crvenom križu danas održana redovita akcija darivanja krvi. Da će se akcija normalno i bez obzira na štrajk održati, znali su i novljanski darivatelji, pa ih je krv došlo dati ne 50, s koliko je računala ravnateljica CK Vesna Đujić, nego 69. Iz zdravstvenih razloga odbijeno ih je 6, tako da je krv uzeta od 11 davateljica i 52 davatelja.

Akciji darivanja krvi odazvali su se i oni koji prije nisu davali krv. Prvo darivanje imale su Vesna Bako i Antonija Zimak, a u Crveni križ dati krv došli su i jubilarni darivatelji s više od 50 danih doza krvi. Rekorderi su Nasko Mađovski sa 115, Milivoj Zoričić sa 106 i Milan Dundović sa 101 darivanjem, a slijede ih Miko Svetić sa 96, Dubravko Stošić sa 91, Zdenko Milat sa 85, Grilj Predrag i Vencel Deranja sa 66, Ivan Mataija sa 64, Gordan Šamanić sa 62, Željko Komadina sa 57, Igor Pavelić i Zoran Tikveša sa 55, Ljubomir Budić sa 54 darivanja itd.  

>> Pomozite i vi - Akcija darivanja krvi u Rijeci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije