Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POREZNE SLOBODE

Od danas više ne radite za državu, nego za sebe i svoju obitelj

Novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
29.06.2019.
u 21:54

Svaki građanin može sam sebi izračunati svoj Dan porezne slobode koristeći se Lipinim Kalkulatorom porezne slobode.

Prema izračunima Udruge poreznih obveznika Lipa, danas je Dan porezne slobode, što za građane znači da su do danas radili za državu i sve što se financira iz proračuna, a od danas rade za sebe i obitelj.

Naime, kako izvještava Lipa, ove godine pada dva dana ranije nego prošle, piše Dnevnik.hr. Važno je napomenuti kako je ovaj izračun napravljen za hipotetskog građanina. Kako su objavili iz Lipe, varijable koje su u ovom slučaju postavljene su te da je taj građanin u braku, prima prosječnu plaću, ima jedno dijete, živi u Zagrebu, plaća RTV pristojbu i ne puši. Svaki građanin može sam sebi izračunati svoj Dan porezne slobode koristeći se Lipinim Kalkulatorom porezne slobode. 

-Smanjenje broja dana koje prosječan radnik godišnje odradi za državu pokazuje da protekla porezna rasterećenja imaju učinka te da Vlada treba nastaviti s rasterećenjem, ali i početi provoditi reforme koje će ubrzati rast gospodarstva. Lipa podržava daljnji nastavak smanjenja porezne presije, osobito smanjenje direktnih poreza, uz istovremeno rasterećenje proračuna, bez čega neće biti moguće provesti strukturne reforme- rekli su iz Lipe.
 

Komentara 12

ST
stefj
22:49 29.06.2019.

Puno veći problem od visine poreza jest ono što se dobije za taj porez koji se plaća. Danci plaćaju ogroman porez, a spadaju među najsretnije građane... Kod nas se plaća ogroman porez, a onda kada se ide kod doktora, mora se privatno ili ako se želi mirovina, onda se mora štedjeti. Još gore je kada trebaš nešto od države i grada...

KA
kapunjohan
22:26 29.06.2019.

Porezi koje plaćamo i razni doprinosi su temelj zajednice koja se formira kao država. Žalosno je to da je mnogo nepravde i nejednakosti u plaćanju poreza a još više u trošenju novca koji su građani uplatili u ,,zajedničku blagajnu,,. Tajj novac se troši u velikom postotku nedgovorno za razne nepotrebne poslove ,razne udruge , političke stranke , neopravdane benefite , socialne pomoćii , neopravdane mirovine i lažne invalidnosti i za mnog drugih stvari. Trebalo bi masimalno zaoštriti zakone za obaveze u plaćanju poreza a još oštrije kažnjavati one koji zloupotrebe taj ,,naš,, novac a tu je i najviše ,,buljanja,,

DO
doktorica
07:46 30.06.2019.

sve nam pojedu uhljebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije