Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu 554 novozaraženih, u Splitsko-dalmatinskoj 420

PIXSELL
14.11.2020.
u 20:34

Zbog pogoršane epidemiološke situacije od danas su na snazi dvije nove odluke Nacionalnog stožera koje se odnose na područje Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, dok će nove mjere u Međimurskoj županiji stupiti na snagu sutra

U protekla 24 sata zabilježeno je 2.866 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 17.090. Među njima je 1.655 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 184 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 9.614 osoba.

Tijek događanja:

20:35 Virovitica: U županiji 39 novozaraženih, umrla dvojica muškaraca

Na području Virovitičko-podravske županije 39 je novozaraženih koronavirusom, a umrla su dvojica muškarca u dobi od 62 i 86 godina, izvijestio je subotu navečer županijski Stožer Civilne zaštite.

Jedan je osoba umrla u Općoj bolnici Virovitica, a druga u KBC-u Osijek. Prema izvješću županijskog Stožera, obojica su uz covid-19 imali brojne komorbiditete.

Najveći broj novozaraženih dolazi iz Virovitice (15), Slatine (11) i Sopja (5). Orahovica ih ima dvoje, a Pitomača, Čačinci, Suhopolje, Mikleuš u Nova Bukovica po jednog zaraženog.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno 18 je oboljelih, a u KBC-u Osijek je petero pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 1069, a umrlo je 20.

15:02 Šibensko-kninska ima 27 novih slučajeva

 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; četvero ih je s područja Šibenika, dvoje s područja Drniša, devet s područja Knina, troje iz Vodica, te po jedna osoba s područja Skradina, Tribunja, Tisnog i Rogoznice. Također, oboljelo je i pet osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.
Na žalost, preminula je ženska osoba starija životne dobi s područja Drniša i stariji muškarac s područja Šibenika.
 
Trenutno je 235 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 21 osoba od kojih nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
U ustanovama socijalne skrbi nema novih slučajeva oboljenja. Bolest je aktivna kod još 8 korisnika Cvjetnog doma Šibenik. U Domu za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku je 11 pozitivnih korisnika i petero djelatnika. U ostalim ustanovama socijalne skrbi na području naše županije među korisnicima i djelatnicima nema slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.
 
U posljednja 24 sata je uzorkovano i testirano na SARS-CoV-2 virus 196 uzoraka.

15:00 Na području Zadarske županije 86 novooboljelih osoba

Novozaražene osobe izolaciju provode na području gradova Zadar(36), Benkovac(8), Nin(1), Obrovac(2) i Pag(4) te na području općina Bibinje(1), Galovac(1), Jasenice(1), Kali(1), Kolan(2), Lišane Ostrovičke(1), Novigrad(3), Polača(1), Poličnik(2), Preko(1), Privlaka(1), Ražanac(1), Starigrad(2), Sukošan(13), Škabrnja(3)  i Vir(1).
 
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 314 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1551 stanovnik naše županije. Izliječene su 103 osobe.
 
U Općoj bolnici u Zadru na svim COVID odjelima hospitalizirano je 27 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 8 pacijenata sa lakšim i srednje teškim simptomima.
 
U Općoj bolnici Zadar od posljedica koronavirusa preminuo je 68-godišnji muškarac koji je bio na respiratoru .
 
Budući da se koronavirus pojavio kod jedne djelatnice doma za starije u Gorici, testirani su svi korisnici i djelatnici te su nalazi pokazali da je zaraženo još 11 štićenika i  dvije  djelatnice.
 
„ I dalje je situacija na našem području zadovoljavajuća jer smo još uvijek sa dvoznamenkastim brojem zaraženih dnevno. Pod aktivnim nadzorom imamo 7 domova za stare u kojima se pojavio koronavirus, svakodnevno obavljamo izvide i uzimamo uzorke korisnicima i djelatnicima te činimo sve kako bi zaštitili tu najugroženiju skupinu. Ova situacija govori nam da moramo biti oprezni i da se ne smijemo opustiti jer većina  zaraženih niti ne zna gdje se zarazila. Mi imamo spremnu Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na moru za prijam još 25 pacijenata ukoliko Opća bolnica u Zadru ispuni svoje kapacitete. Sada u bolnici imamo 50 predviđenih mjesta za pacijente s težim oblicima virusa, a biogradska bolnica nam je spremna za prihvat lakših i srednje teških pacijenata kako se bolnički kapaciteti u Zadru ne bi preopteretili. Ova situacija koju sada imamo rezultat je dobrog rukovođenja Stožerom i pravovremenim donošenjem svih dosadašnjih mjera, zdravstveni sustav nam dobro funkcionira, stanovništvo se pridržava preporuka, a mediji nam jako pomažu u prenošenju najvažnijih poruka i informacija prema našim stanovnicima. Svi zajedno pridonijeli smo tome da je stanje u Županiji i dalje  stabilno unatoč porastu broja oboljelih. Apeliram na sve da se i dalje ponašamo odgovorno i oprezno, jer povećanje broja zaraženih je očekivano s dolaskom hladnijih dana i duljim boravkom u zatvorenim prostorima. Ovaj broj će i dalje rasti jer se virus brzo širi kao što možemo vidjeti u cijeloj Hrvatskoj. Zato, ako ne želimo jače restriktivne mjere moramo jako paziti kako se ponašamo jedni prema drugima jer o tome ovisi funkcioniranje cijelog zdravstvenog i ekonomskog sustava“- rekao je dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

13:10  Splitsko-dalmatinska ima 420 novooboljelih

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1208 obrađenih testova  danas je 420 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 176, Imotskog 14, Kaštela 26, Komiže 3, Makarske 22, Omiša 15, Sinja 26, Solina 21, Starog Grada 2, Supetra 3, Trilja 6, Trogira 6, Vrgorca 8, Vrlike 5, Baške Vode 4, Brela 1, Dicma 3, Dugog Rata 14, Dugopolja 6, Gradca 3, Lećevice 1, Lovreća 1, Muća 3, Otoka 3, Podbablja 6, Podgore 2, Podstrane 9, Postira 1, Prološca 5, Pučišća 1, Runovića 6, Segeta 1, Šestanovca 1, Šolte 2 i Tučepi 4 osobe.  
Od ukupnog broja novooboljelih 215 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2690 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 123 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru. 
Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 88 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju. 

12:32 U Ličko-senjskoj županiji 22 novooboljele osobe

U Ličko-senjskoj županiji 22 su novooboljele osobe od covida-19, a u protekla 24 sata testirano ih je 98, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Gospića je šest novooboljelih, tri su s područja Senja, sedam iz Otočca te po dvije oboljele osobe iz Novalje, Brinja i Korenice. Traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom je 519 ljudi. 

Ukupno je 799 oboljelih, od kojih su 163 aktivna slučaja, 606 osoba je izliječeno, a 30 osoba je umrlo. 

12:30 Koprivničko-križevačka županija: 80 novozaraženih

U Koprivničko-križevačkoj županiji je u posljednja 24 sata 80 novozaraženih koronavirusom, a dio nalaza još se uvijek očekuje, priopćio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić osvrnuo se i na stanje u školama na području županije.

"Trenutno imamo 20 učenika s pozitivitetom na koronavirus, 268 ih je u samoizolaciji, a  pozitivno je i 10 nastavnika te je njih 19 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, šest osoba je pozitivno, a jedna je osoba u samoizolaciji. Trenutno na području županije pet razreda nastavu provodi online putem", rekao je načelnik Ljubić.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla procijenila je da se s obzirom na intenzivno širenje koronavirusa, u idućim tjednima može očekivati povećan broj oboljelih i u školskim ustanovama

Ozdravilo je 35 osoba. Trenutno u Podravini i Prigorju od COVIDA-19 boluje 391 osoba od kojih se 36 nalazi na bolničkom liječenju. Od početka pojave koronavirusa u toj je županiji zabilježeno ukupno 1299 slučajeva bolesti COVID-19.

11:51 U Međimurskoj županiji 146 novozaraženih, jedan umrli

U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je 146 slučajeva zaraze koronavirusom, a umro je 61-godišnji muškarac, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata uzeta su 342 uzorka, a ukupno do sada 18.213. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1302. U proteklih 24 sata oporavilo se 99 osoba, a od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno se oporavilo njih 2054.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 81 pacijent pozitivan na koronavirus. Od toga je njih deset hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 9 pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna umrla  COVID-19 pozitivna osoba, 61-godišnji muškarac s dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu pozitivno je 5 liječnika, 14 medicinskih sestara i 1 farmaceutski tehničar. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 12 medicinskih sestara i jedan bolničar.

Zbog aktualne epidemiološke slike, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove mjere za Međimursku i Bjelovarsko bilogorsku županiju, a koje se odnose na radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 22 sata, izuzev svadbenih svečanosti kada mogu biti otvoreni do 24 sata. Također se dala preporuka da se ne organiziraju turistička putovanja i drugi izleti autobusa u kojima dolazi do kontakta većeg broja osoba te da se izbjegava organizacija kulturno umjetničkih programa na kojima se očekuje dolazak većeg broja osoba.

Zbog spomenutih mjera koje su na snazi iduća dva tjedna, od ponedjeljka 16. studenoga do ponedjeljka 30.studenoga, Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na učenike srednjih škola koji koriste autobusni i željeznički prijevoz da vode računa o nošenju zaštitnih maski u javnom prijevozu.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednoj Sloveniji i Austriji ne preporučuje se putovanje u te zemlje ako nema prijeke potrebe. Austrija će tijekom vikenda objaviti nove strože mjere pa molimo građane koji rade na području Austrije da prate medijska izvješća.

11:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 93 novozaraženih, jedan umrli

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 93 nova slučaja zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, jedna je osoba umrla, a 69 je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 44 osobe iz Metkovića, 15 iz Dubrovnika, osam iz Opuzena, šest iz Ploča, po četiri iz Korčule i Župe dubrovačke, tri iz Konavala, po dvije iz Orebića i Slivnog te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Lumbarde, Smokvice i Stona.

Umrli muškarac je iz Zažablja, 1950. godište. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 56 osoba. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je šest bolesnika na respiratoru - neinvazivna ventilacija, dok ih je pet na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1176 osoba. Od jučer obrađen je 251 uzorak, a od početka pandemije ukupno 22.163. Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH. 

11:12 U Primorsko-goranskoj županiji 240 novozaraženih, jedan umrli

U Primorsko-goranskoj županiji u subotu je 240 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U proteklom danu ozdravila je 121 osoba, pa je u županiji 1529 aktivnih slučajeva. Tijekom protekla 24 sata testirano je 1155 osoba. Udio starijih osoba među oboljelima je 15 posto i ne raste, što epidemiolozi ocjenjuju izuzetno važnim i dobrim pokazateljem. U KBC Rijeka se nalazi 76 oboljelih osoba od Covida-19, među kojima su devet na respiratoru.

11:11 U Zagrebačkoj županiji 208 novozaraženih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 208, a ozdravilo 158 osoba, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj novih slučajeva zabilježen je u Velikoj Gorici - 41,  Samoboru - 23, Brdovcu - 19) i Dugom Selu - 18. Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 2620 slučajeva Covida-19. Samoizolacija je propisana učenicima sedam razreda osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.

11:10 Bjelovarsko-bilogorska županija: 19 novozaraženih, umrle dvije osobe

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Očekuju se nalazi za još 156 testiranih osoba jučer u COVID ambulanti u Bjelovaru.

Sedam novozaraženih je iz Čazme, tri novozaražene osobe su iz Daruvara, dvije novozaražene osobe iz  Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice i općina Berek, Ivanska, Rovišće, Štefanje, Končanica i Nova Rača.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 25  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 936 osoba. Dvije osobe umrle su s koronavirusom, što je ukupno 32-oje umrlih od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, navode iz županijskog Stožera.

10: 58 U Osječko-baranjskoj županiji 176 novopozitivnih na koronavirus, pet preminulih 

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 474 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 176 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (84), Đakovo (15), Donji Miholjac (14), Valpovo (10), Beli Manastir (6), Našice (6) i Belišće (5). Šest novopozitivnih osoba su s područja općine Čepin, po tri Bilja i Kneževih Vinograda, a po dvije s područja općina Čeminac, Feričanci, Petlovac, Petrijevci, Viljevo, Viškovci i Vladislavci. Po jedna osoba je s područja općina Antunovac, Darda, Draž, Ernestinovo, Gorjani, Jagodnjak, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Semeljci.

Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi ukupno 186 osoba oboljelih od COVID-19, i to 155 u KBC-u Osijek, od kojih su 27 na respiratoru, a 31 osoba hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba oboljelih od COVID-19. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminuli su ženska osoba iz Osijeka rođena 1948. godine, ženska osoba iz Popovca rođena 1943. godine te muška osoba iz Belišća rođena 1958. godine, dok su u Općoj županijskoj bolnici Našice preminuli ženska osoba iz Osijeka rođena 1938. godine i muška osoba iz Darde rođena 1951. godine. 

Na području Osječko-baranjske županije trenutno su u samoizolaciji ukupno 2.732 osobe koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi.

10:53 U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 554 novozaraženih koronavirusom, trenutno je u gradu 3539 aktivnih slučajeva, a tri su korisnika domova za starije preminula, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr.  Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u tom je zavodu bilo 1357 testiranja na covid-19 među kojima je 529 nalaza bilo pozitivno.

Kontaktirane su  774 osobe a mjera samoizolacije izrečena je za 1307 osoba.

Negativnu epidemiološku anamnezu imalo je 277 osoba, 303 osobe su kontakti pozitivnih osoba dok su četiri osobe doputovale su iz BiH, Velike Britanije i SAD-a.

U pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika, dvije zdravstvene i jedne nezdravstvene djelatnice, a tri su korisnika preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 18 učenika i pet nastavnika osnovnih škola te 20 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 411 učenika osnovnih te 424 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

10:31 U Istarskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 77 novozaraženih, a uglavnom je riječ o osobama iz samoizolacije, dok je u pulskoj bolnici umrla 58-godišnja COVID-19 pozitivna osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 407 uzoraka briseva na COVID-19.

Potvrđeno je 77 novozaraženih osoba s područja županije. Za 63 osobe riječ je o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu ranije poznate pozitivne osobe, a kod šest osoba riječ je o epidemiološki uvezenim slučajevima - njih pet iz Rijeke te jedna osoba iz Bosne i Hercegovine,  naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U epidemiološkoj obradi je osam osoba.

10:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata je 96 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (26 osoba iz Vinkovaca, 14 iz Vukovara, 7 iz Županje, 5 iz Ivankova, po 4 osobe iz Lovasa i Otoka, po 3 iz Cerne, Privlake i Sotina, po 2 iz Bogdanovaca, Markušice, Antinske Mlake, Prkovaca, Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca, te po 1 osoba iz Cerića, Bobote, Banovaca, Gaboša, Gradišta, Gunje, Jarmine, Korođa, Nuštra, Ostrova, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Šiškovaca, Tordinaca i Vođinaca). Preminule su 2 osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3106, od kojih je 2500 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 45 osoba.

Trenutno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 20894.

U samoizolaciji na području županije je 1180 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 69 radnika iz sustava zdravstva (19 liječnika, 25 medicinskih sestara/tehničara, 14 drugih zdravstvenih radnika i 11 nezdravstvenih radnika).

9:59 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 100 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su 14 korisnicjednog Obiteljskog doma za stare i nemoćne.Od ostalih 86 osoba s područja Karlovaca su 33, Ozalj 3, Ogulin 11,Slunj 3, Duga Resa 8, Vojnić 6, Draganić 5, Plaški 1, Josipdol 2,Tounj 3,Bosiljevo 2, Lasinja 3,Krnjak 1, Saborsko 1, Cetingrad 2, Žakanje 2. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1950 osoba. U samoizolaciji se nalazi 817 osoba.

OB Karlovac 14.11.2020.

Na bolničkom liječenju  je 45 pacijenata, 4 su na respiratoru, 5 je novoprimljenih, 6 otpuštenih s bolničkog liječenja, 1 preminula ženska osoba u dobi od 82 godine.

OB Ogulin: Na COVID odjelu leži 21 bolesnika. U samoizolaciji je 25 djelatnika bolnice.

9:45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 231 slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19), 211 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 20 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 631 osoba, a ukupno je testirano 14822 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 239 uzoraka, od kojih su 24 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

9:35 Koprivničko-križevačka županija ima 80 novih slučajeva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 80 novih slučajeva. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 391 slučaj bolesti COVID-19,  35  osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 36 osoba.  Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1299 slučajeva bolesti COVID-19.

9:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji 61 novozaražena osoba

Riječ je o dvanaest osoba s područja grada Petrinje,  dvanaest osoba s područja grada Gline, jedanaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest  osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Popovače, tri osobe s područja  općine Topusko, dvije osobe s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine  Jasenovac, te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

8:40 Zbog pogoršane epidemiološke situacije od danas su na snazi dvije nove odluke Nacionalnog stožera koje se odnose na područje Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, dok će nove mjere u Međimurskoj županiji stupiti na snagu sutra.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je uvedena zabrana posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe te odrasle osobe s invaliditetom te zabrana izlaska korisnika izvan dvorišta objekata pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim ili drugim opravdanim razlozima, kada odluku o tome donosi ravnatelj ili druga ovlaštena osoba. Zadužuju se i stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera.

Mjere su na snazi do 27. studenog. 

O novim mjerama u Gradu Bjelovaru više pročitajte ovdje.

 

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
16:38 14.11.2020.

dragi sugrađani trošite ćim više da bi gospoda imala za saborske mirovine

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:04 14.11.2020.

U Zagrebu 554 novozaraženih i ostajemo najaći po brojevima u koronavidus utakmici među zemljama regije.

AN
anemijodezerterija
09:51 14.11.2020.

Sad si zamislite one uplašene koji su glasovali za HDZ jer ih je HDZ spasio u prvom valu, što sad misle o ovom švecko-plenki modelu brzinske likvidacije starijih građana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije