Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Beroš:

'Od 188 uzorka njih 54,1 posto je s dokazanom alfa varijantom, a 43 posto s delta varijantom'

Zagreb: Ministar Vili Beroš obratio se medijima nakon sastanka užeg kabineta Vlade RH
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.07.2021.
u 14:21

Pozivam naše umirovljenike, starije sugrađane i članove njihovih obitelji da svoje starije članove upute i ohrabre na cijepljenje jer svaka nova aplicirana doza umanjuje mogućnost rasta brojki uslijed prisustva novih varijanti virusa, kazao je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je na sjednici Vlade u četvrtak kako je udio novozaraženih u broju testiranih 2,3 posto, a najviša je u trenutno u Zadarskoj i Međumurskoj županiji.

"Stopa potvrđenih slučajeva pokazuje vrlo blagi porast u proteklih sedam dana. Najveća 14-dnevna stopa zabilježena je u Zadarskoj i Međimurskoj županiji, i to je najjači argument za daljnje promišljeno i odgovorno ponašanje", rekao je Beroš.

Upozorio je kako Središnji registar cijepljenih pokazuje da 300.000 starijih građana od 65 godine još uvijek nije cijepljeno. Ta je skupina najizloženija zarazi s mogućim težim oblicima bolesti pa je njihovo cijepljenje i dalje prioritet.

"Pozivam naše umirovljenike, starije sugrađane i članove njihovih obitelji da svoje starije članove upute i ohrabre na cijepljenje jer svaka nova aplicirana doza umanjuje mogućnost rasta brojki uslijed prisustva novih varijanti virusa", kazao je Beroš.

Dosad je u Hrvatskoj utrošeno 2.568.877 doza cjepiva, a cijepljeno je 1.488.759 osoba, odnosno 44,3 posto odraslog stanovništva. S dvije doze cijepljeno je 1.080.118 osoba. Najviše cijepljenih prvom dozom je u Gradu Zagrebu - 51,7 posto.

Rezultati sekvencioniranja 188 uzorka pokazali su da je njih 54,1 posto s dokazanom alfa varijantom koronavirusa, a 43 posto s delta varijantom.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
15:43 01.07.2021.

A kaj je sa beta i gama varijantom???

NE
neboiznadzagreba2
15:26 01.07.2021.

Sve manje ih ovo čita i komentira, ne znam da li su se predali ili nemaju potrebe ponavljati sto puta ponovljeno - neću se cijepiti.

MA
majstorsmora
15:02 01.07.2021.

Čekamo gama varijantu...pa sve do omege

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije