Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez izdavača?

Od 1. srpnja neizvjesna sudbina lista Vjesnik

vjesnik
Arhiv VL-a
15.06.2010.
u 19:53

Ministar uprave Davorin Mlakar istaknuo je da o sudbini Vjesnika ne želi špekulirati.

Što će biti s jednim od najstarijih dnevnih listova Vjesnikom potpuno je neizvjesno. Naime, prema riječima predsjednice radničkog vijeća Vjesnika Marijane Matković nitko ne zna što će biti nakon 1. srpnja, jer nakon tog datuma prema informacijama kojima ona raspolaže Narodne novine više ne žele izdavati list Vjesnik, odnosno biti Vjesnikov nakladnik.

Ovu informaciju potvrdio je Večernjem listu i predsjednik Nadzornog odbora Narodnih novina ministar uprave Davorin Mlakar.

- Točno je, Nadzorni odbor Narodnih novina donio je takvu odluku, ali za sve ostale informacije molim vas da se obratite upravi društva koje o cijelom slučaju ima više informacija, kazao je predsjednik Nadzornog odbora.

Ministar uprave Davorin Mlakar istaknuo je da o sudbini Vjesnika ne želi špekulirati.

Da podsjetimo, prošlog su se tjedna oglasili sindikati Narodnih novina i Tiskare Vjesnik koji su najavili štrajk ako država kao vlasnik ne odluči što će biti s listom Vjesnik. List je prema njihovim podacima u osam godina napravio gubitak od 377 milijuna kuna i oni ga kao takvog više ne žele financirati.

Istodobno su se pojavile i špekulacije da Vlada razmišlja o spajanju lista Vjesnik s HRT-om i Hinom u jedinstveni javni servis, no ni jednu od mogućnosti Vlada nije službeno potvrdila.

Član uprave Narodnih novina d. d. i prvi čovjek lista Vjesnik Bojan Divjak potvrdio je za Večernji list da su u listu Vjesnik upoznati s odlukom Nadzornog odbora te da do navedenog roka treba vidjeti kakva će biti odluka vezana uz list.

- U idućih nekoliko dana od Nadzornog odbora očekujem naputak kakav projekt da pripremimo vezano uz budućnost lista Vjesnik. Kada taj naputak stigne, mi ćemo prema njemu i postupiti, no za sada nemam nikakvih konkretnih informacija što će biti s listom - rekao je Divjak.

Komentara 33

VI
vizy
20:12 15.06.2010.

Kada taj naputak stigne, mi ćemo prema njemu i postupiti, no za sada nemam nikakvih konkretnih informacija što će biti s listom, rekao je Divjak. REČE DIVJAK, Šeksudinov netijak bez škole iostade živ. Ipak triba pričekat što će reći stricic Šeksudin. Istinito i tragično :(

OB
-obrisani-
20:21 15.06.2010.

Vjesnik treba preminovati u Glasnik HDZ-a i neka ga od sad financira ta stranka.

UK
Ugo Kajvez
21:50 15.06.2010.

15.06.2010. u 20:44h djtcro . Ti se rugaš kaj ne? ......... hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije