Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo tijelo

Od 1. siječnja na rad novinara možete se potužiti Vijeću za medije

trupčević, vijeće za medije (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
14.12.2011.
u 13:52

Predsjednica Vijeća za medije je Sanja Mikleušević Pavić, a potpredsjednik Boris Trupčević iz Udruge novinskih izdavača

Od 1. siječnja čitatelji, gledatelji i slušatelji svih relevantnih medija u Hrvatskoj svoju pritužbu na rad novinara i medija mogu slati novoosnovanom Vijeću za medije. Sastavljeno od predstavnika novinara i nakladnika, ovo samoregulatorno tijelo vodit će se profesionalnim i etičkim standardima s ciljem unapređivanja kvalitete i vjerodostojnosti struke te zaštite slobode informiranja.

Konkretno, provjeravat će pritužbe te u opravdanim slučajevima upozoriti, izraziti nesuglasnost pa i izreći ukor, a članice su dužne objaviti odluke Vijeća u svojim medijima. Vijeće će upozoravati na narušavanje publicističkih načela, zalagati se za neometan pristup izvorima informacija i suprotstaviti se tendencijama koje bi mogle ugroziti slobodu informacije, organizirati samoregulaciju na području uredničke zaštite podataka uključujući preventivnu zaštitu podataka kao i nadzor na zahtjev te brinuti o medijskom zakonodavstvu. Tako će preuzeti i dio slučajeva koji su inače završavali na sudu.

Predsjednica Vijeća za medije je Sanja Mikleušević Pavić s HTV-a, a potpredsjednik Boris Trupčević iz Udruge novinskih izdavača. Kroz članice zastupljeno je više od 90 posto medijskog prostora jer to su, osim HND-a i Udruge novinskih nakladnika, i Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), Nacionalna udruga televizija (NUT), HRT, Nova TV, RTL, Udruga privatnih televizija i Udruga internetskih portala.

Komentara 24

DU
Deleted user
14:37 14.12.2011.

A sto ako su primjedbe na racun novinarke Mikleusevic, koja pocesto popljuje neke ljude, a osobito u tom smislu voli medicinare. Hoce li \" objektivnost \" biti kao u Dukinom HND-u?

DI
Dijaspora
14:40 14.12.2011.

Zanimljivo da u vijeću nema onih koji slušaju, gledaju, čitaju te novinarske gluposti. To ti je kao da se Josipoviću požališ na rad Milanovića.Smiješno.

M3
Miške 3
16:12 14.12.2011.

Gospođa Sanja je najseksipilnija novinarka. Djeluje kao afrodizijak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije