Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Očekujemo potpisivanje sporazuma s Vladom u četvrtak'

Upitan o najavi štrajka administrativno-tehničkog osoblja Mihalinec je rekao da je "čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova", no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk
03. prosinca 2019. u 14:16 25 komentara 509 prikaza
Sindikati o štrajku u školama
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izvijestio je u utorak da su svi prosvjetni sindikati dali suglasnost na sporazum s Vladom o povećanju koeficijenata te dodao kako očekuje njegovo potpisivanje u četvrtak nakon sjednice Vlade.

Ilustracija NEZADOVOLJNI DODACIMA Na pomolu novi štrajk? Nenastavničko osoblje: Opet smo izigrani, ovo je totalni apsurd

Mihalinec je to izjavio novinarima u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, gdje je u tijeku radni sastanak predstavnika Vlade i sindikata, rekavši kako "bruse sporazum" i sve njegove elemente te da će "brusiti" i elemente uredbe koju Vlada treba donijeti na sjednici u četvrtak.

"To je posao u kojem se pazi na svaki zarez i točku i vrlo smo oprezni i studiozno radimo da ne bismo iz žurbe učinili neku nenamjernu pogrešku koja bi se kasnije morala rješavati na sudovima. Stoga očekujemo da  bi sastanak mogao potrajati, ali je sigurno da ćemo to danas učiniti", rekao je Mihalinec nakratko izašavši sa sastanka.

Upitan o najavi štrajka administrativno tehničkog osoblja, Mihalinec je rekao da je "čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova", no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

GALERIJA Nakon 36 dana štrajka učenici ponovno u školskim klupama

Sindikati o štrajku u školama
1 / 16
Nakon 36 dana štrajka učenici ponovno u školskim klupama
Andrej Plenković s liječnicima danas Plenković: Djeca su ponovno u školi, idućih dana razgovaramo s drugim sindikatima

"Ako to netko želi učiniti u svakom slučaju ima pravo učiniti", smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: "Ne".

Na sastanku su predstavnici svih sindikata koji su sudjelovali u štrajku i postizanju sporazuma te u pripremanju uredbe o koeficijentima složenosti poslova.

Svi sindikati dali su suglasnost i parafirali tekst sporazuma i očekujemo potpisivanje u četvrtak nakon sjednice Vlade, najavio je Mihalinec. Potvrdio je kako su tijela svih sindikata prihvatila takav tekst te da su zadovoljni dinamikom i povećanjem osnovice, kao i ostalim materijalnim pravima.

Prosvjed prosvjetara u Zagrebu Pandorina kutija Revizija koeficijenata nije rješenje, sustav se može samo resetirati

Na upit hoće li podržati najavljene štrajkove sindikata drugih resora, Mihalinec je rekao kako to treba "njih pitati".

Na novinarsku tvrdnju kako su oni njih podržavali (u štrajku), Mihalinec je odgovorio: "To je u redu". Na ponovljeni upit hoće li ih podržati, Mihalinec je uzvratio da se "svako mora izboriti za svoja prava".

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • šnicl:

    Bogu hvala pa je teror sindikata napokon završio.

  • prajdali100:

    Poslije svega,od Mihalineca,Ribića i Šprem mi se povraća.Ne valja ih ni vidjeti.

  • magdalenakristo:

    Daj Mihalinec odi raditi nešto pametno. Svima si se popeo na vrh glave.. ne mogu vise nijedan naslov s tvojim imenom citati