Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO KOVAČ:

Očekujem da poštujemo rokove i izbori u HDZ-u budu na proljeće

Miro Kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.01.2020.
u 16:01

Na pitanje razmatra li kakvu suradnju s kolegom Davorom Ivom Stierom, odgovorio je kako razgovara s mnogim stranačkim kolegama i kolegicama te će nastaviti s njima razgovarati za dobrobit HDZ-a i Hrvatske

HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač izjavio je u petak, 10. siječnja kako očekuje ozbiljnost oko rokova za unutarstranačke izbore, koji su po Statutu predviđeni za proljeće.

Kovač je novinarima u Saboru rekao kako je Statut HDZ-a Ustav stranke kojega se treba držati, te da ne dolaze u obzir nikakve manipulacije.

"Statut je usvojen u lipnju 2018., znalo se koji su rokovi na državnoj razini, znalo se da će biti predsjedavanje EU-om, znalo se kada bi trebali biti raspisani redovni parlamentarni izbori. Očekujem da svi budemo ozbiljni i poštujemo rokove koji su predviđeni i da sukladno tome izbori budu raspisani na proljeće ove godine", poručio je.

To je, naglasio je, važno za članstvo koje od stranke očekuju ozbiljnost, "pogotovo za sljedeću etapu koja se zove izbori za Hrvatski sabor".

Na pitanje razmatra li kakvu suradnju s kolegom Davorom Ivom Stierom, kojega kao i njega mediji spominju kao kandidate za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako razgovara s mnogim stranačkim kolegama i kolegicama te će nastaviti s njima razgovarati za dobrobit HDZ-a i Hrvatske.

Za jučerašnji svečani koncert u HNK-u povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, na kojem je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić sjedio kraj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv kojega je na snazi nekoliko optužnica, Kovač je kazao kako nije zadužen za protokol, nego se bavi politikom.

"Pitajte ljude koji su to organizirali. Ja ne bih tamo sjeo. Da sam ja o tome odlučivao drugačije bih postupio", istaknuo je.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Dipsy
Dipsy
16:23 10.01.2020.

Sada je nabitnije da hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a prođe što bolje, da iskoristimo ovu priliku koja se ne pruža svaki dan, mislim da bi toga trebali biti svjesni i ambiciozni pojedinci

JO
JOHNNY
16:23 10.01.2020.

Kad budu bili, bit će. Iskreno se nadam da se neće vodeća struktura promijeniti jer je ovo do sada najbolji HDZ. Plenković sada treba dobro odraditi predsjedanje, a neka parlamentarni budu kao i prošlog puta

ŽM
željo_moja
16:24 10.01.2020.

Nema boljeg kandidata od aktualnog šefa stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije