Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Očekivano trgovačka koalicija HDZ- a i HNS-a opstaje

"Nema benefita za hrvatsko društvo, ali postoji snažna želja za očuvanjem koalicije", ustvrdila je Glasovac u saborskom slobodnom govoru
17. siječnja 2020. u 16:29 5 komentara 400 prikaza
Sabina Glasovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac izjavila je u petak, 16. siječnja kako je odbacivanje SDP-ove inicijative za izglasavanjem nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak očekivano s obzirom na trgovačku koaliciju HDZ i HNS-a i očuvanje fotelja u Vladi.

Blaženka Divjak o štrajku IVA PULJIĆ-ŠEGO Članica Vlade Blaženka Divjak ograđuje se od premijera!?

Navela je kako se na društvenim mrežama pojavila fotografija premijera Andreja Plenkovića i ministrice Divjak ispod koje piše: "Ne volimo se, ali ostajemo u braku zbog djece", što, kako je rekla, najbolje opisuje sadašnju situaciju.

"Nema benefita za hrvatsko društvo, ali postoji snažna želja za očuvanjem koalicije", ustvrdila je Glasovac u saborskom slobodnom govoru.

U ime učenika i roditelja pozvala je ministricu da u drugom valu nabave tableta nabavi kvalitetnije tablete s kamerama, da se počne baviti poštivanjem zakonitosti u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, predloži donošenje zakona o znanstvenoj djelatnosti kako bi se ona unaprijedila.

Izrazila je nadu da će se novac trošiti transparentnije i odustati od namještanja natječaja za ravnatelje uprava i savjetnike. Naglasila je i važnost zakona o prosvjetnoj inspekciji za učitelje i nastavnike kao i donošenje zakona o odgoju i obrazovanju budući da svaka škola zasebno utvrđuje kriterije za zapošljavanje učitelja i nastavnika te kako bi se taj postupak depolitizirao.

Blaženka Divjak Bitka oko reforme Ministrica Blaženka Divjak već je 
dva puta bila spremna dati ostavku

Zastupnik Mosta Slaven Dobrović ustvrdio je da je povećano zagađenje zraka u Zagrebu lebdećim česticama i dušikovim oksidima rezultat neodgovorne politike u zbrinjavanju otpada, lošeg upravljanja prometom kao i korištenje lož ulja za grijanje te vremenskim prilikama.

Zagreb je zbog povećanja zagađenja zraka došao u vrh najzagađenijih europskih gradova, upozorio je Dobrović. Politiku zbrinjavanja otpada ocijenio je neodgovornom jer se, kako je rekao, ne zna tko, što, kada i kamo odvozi. Zagrebu je potrebna optimizacija prometnih tokova, rekao je Dobrović napominjući kako je zamjetan trend smanjenja korištenja javnog gradskog prijevoza i povećane uporabe osobnih automobila.

Goran Aleksić (Klub HSU, Snaga, Nova politika), vezano uz ogledni postupak na Vrhovnom sudu o valjanosti dodatka ugovoru o kreditima u švicarskim francima, istaknuo je kako bi Sud, odluči li da je dodatak valjan, morao također obrazložiti kakva su prava dužnika na obeštećenje. Inače bi, kaže, mogao nastati kaos zbog različitog tumačenja na nižim sudovima.

Blaženka Divjak na Danima strukovnih nastavnika Štrajk učitelja Manipuliraju li HNS i Blaženka Divjak sindikatima?

Hrvatski sabor završio je ovotjedno zasjedanje, a s radom nastavlja u srijedu, 22. siječnja.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • ljutko:

    Ha ha ha ha, a kad je HNS bio sa SDPeom, onda nije bila trgovačka.? Možeš mislit!

  • ivin:

    tko o cemu ..sdpejke o postenju...

  • :

    Sa ovakvim strankama, vlašću i državnim uređenjem ova država se pretvorila u običnu plemensku zajednicu. Čvrsto smo na dnu Europe u svakom i najmanjem segmentu današnjeg doba.