Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epidemiološke mjere

Očajni otac Roberto podigao šator pred bolnicom jer ne može biti unutra sa sinčićem Šimunom

Roberto Mateš
Foto: Screenshot/24sata
05.08.2020.
u 21:12

Zbog strogih epidemioloških mjera donesenih zbog epidemije koronavirusa liječnici su rekli roditeljima da niti jedno od njih ne može boraviti u bolnici uz Šimuna nego da ga mogu posjećivati svaki dan na samo 15 minuta

Roberto Mateš (47)  pred bolnicom je podigao šator, u njega stavio madrac na napuhivanje za plažu i kanistar vode. Na brzinu je preko interneta nabavio dva voki tokija i jedan odnio sinu Šimunu. Bilo je to u ponedjeljak. Dva dana ranije dječak, koji je inače zdrav, dobio je temperaturu 38,6 koja nije padala, pa su ga roditelji odveli u bolnicu. Nakon što su mu snimili pluća, liječnici su posumnjali na bakterijsku upalu pluća i odlučili su ga zadržati, piše 24sata

Zbog strogih epidemioloških mjera donesenih zbog epidemije koronavirusa liječnici su rekli roditeljima da niti jedno od njih ne može boraviti u bolnici uz Šimuna nego da ga mogu posjećivati svaki dan na samo 15 minuta. 

- Znao sam i prije za te mjere i strepio zbog njih, ali tek kad sam ih iskusio na vlastitoj koži, dotukle su me. Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju - očajan je Roberto. 

Tatice, ne ostavljaj me, zapomagao je Šimun (7) čvrsto stišćući rukama svog oca, koji se po naredbi osoblja pakračke bolnice pokušao istrgnuti iz sinova zagrljaja i otići kako su mu naredili, ali nije mogao. Šimunov je stisak bio prejak.  - Nikad te neću ostaviti, zamisli samo da sam u drugoj sobi koja je skroz blizu tvoje, baš kao kad smo kući - rekao mu je otac i tada počinje agonija roditelja.

U cijelom tom kaosu uspio se sabrati i sjetio se da može donijeti šator i kupiti voki toki. 

- Htio sam da Šimun zna da sam mu blizu iako ne mogu biti s njim i da se zbog toga osjeća sigurno te da onda lakše prebrodi boravak u bolnici. Sad stalno zove i osjećam da je opušteniji i da se manje boji, a onda smo i mi roditelji bolje - rekao je Roberto. 

- Bok, tata, jesi u šatoru? Ja sam upravo ručao saft i tijesto pa sam zadovoljan. Znaš da mi je to omiljeno jelo, je l’ tako? - rekao je dječak dok su novinari 24sata s njim razgovarali, a Robertu se instantno ozarilo lice.

Želio bi, kaže, da sve dopre do što većeg broja ljudi i da se ukine odluka Stožera da roditelji ne mogu biti uz bolesnu djecu danonoćno. - Nitko ne bi smio ovakvo nešto proživljavati, ovo je velika trauma za sve - rekao je otac. 

Ministar zdravstva Vili Beroš početkom srpnja je objavio da, unatoč epidemiji, roditelji mogu biti uz djecu ako su mlađa od tri godine ili su na dugotrajnom liječenju. Ostali mogu posjećivati djecu samo na 15 minuta.

Komentara 14

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
23:38 05.08.2020.

stop ovim sadističkim kineskim mjerama!...

Avatar Grunf
Grunf
22:05 05.08.2020.

pa vi i dalje podrzavajte odluke stozera koji nema legitimitet,a ni legalitet

DU
Deleted user
09:59 06.08.2020.

Prema nekim komentatorima ispada da je ograničenje posjeta na 15 minuta stožer to napravio iz nekog svog hira kako bi što više napakosto roditeljima. Ako nisu politički provokatori, onda trebaju razmisliti o tome da pored tog jednog hospitaliziranog djeteta ležee još možda stotine kojima je narušen imunitet ili ga možda uopće nemaju i blaga zaraza može za njih biti kobna. Prije dosta godina moje je dvogodišnje dijete bilo hospitalizirano na tri tjedna i bio sam, naravno, očajan. Nakon povratka kući sve se brzo vratilo u normalu. Treba uvijek odvagnuti između manjeg i većeg zla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije