Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oružani prepad na dubrovačkom aerodromu

Oca optužili, a protiv njegovog sina obustavili istragu

pljačka dubrovnik zračna luka
Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell
1/2
20.03.2020.
u 09:48

Zaštitaru koji nije bio naoružan niti je imao pancirku na sebi su prepriječili put na motociklu i uzeli mu torbu u kojoj je bilo oko 700.000 kn.

Dvije su osobe optužene, a protiv jedne je istraga obustavljena. Rezime je to raspleta spektakularne pljačke  koja se dogodila 21. listopada 2019. kada je napadnut zaštitar koji je  nosio utržak s dubrovačkog aerodroma. Pri tome je otuđeno malo manje od 700.000 kuna.

Kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, optuženi su Antun K. (46) koji se tereti za razbojništvo, te 40-godišnja državljanka BiH, koja se tereti za pomaganje u razbojništvu. Istraga je obustavljena protiv Antonija K. (26), inače sina Antuna K. Prema optužnici, Antun K. se tereti da je u dogovoru s 40-godišnjakinjom  došao u Dubrovnik. Ona je sa sobom dovela jednu još uvijek nepoznatu osobu koja je sudjelovala u počinjenju kaznenog djela. U sklopu priprema za razbojstvo, ukrali su motocikl Yamaha 125 ccm kojim su došli na plato ispred aerodromske upravne zgrade.

Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell

Na glavama su imali kacige te su prepriječili put zaštitaru koji je bio sam i nenaoružan. Zaštitar nije imao ni pancirnu košulju, a nosio je torbi u kojoj je bilo oko 700 tisuća kuna. To je bio vikend utržak duty - free shopa u prostoru Zračne luke Dubrovnik. Dok se razbojstvo odvijalo, tvrdi se u optužnici, Antun K. je pratio kako se razbojstvo odvija te im je bio spreman pomoći u slučaju bijega.

Što se tiče 40-godišnjakinje, ona se tereti da je u stanu u kojem je boravila do 24. listopada 2019. skrivala oružje. Optužena je i da je 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela to oružje koje je bilo skriveno u sobi koju je ranije koristila, no tada je uhićena.  Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se njoj i Antunu K. produlji istražni zatvor u kojem su od uhićenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije