Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izigrao sustav

Obustavljena mu kazna, a u zatvor nije ni stupio

Zoran Božić (1)
mup.hr
10.01.2013.
u 18:04

Zoran Božić osuđen je 2000. na pet godina zatvora zbog silovanja počinjenog 1996. Vrhovni sud mu je 2002. kaznu umanjio za godinu dana, a kako je bio u bijegu, za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Kako se sustav može izigrati, svjedoči primjer Zorana Božića, kojem je obustavljeno izdržavanje kazne, a da praktički u zatvor nije ni stupio. Osuđen je 2000. na pet godina zatvora zbog silovanja počinjenog 1996. Vrhovni sud umanjio mu je kaznu 2002. za godinu dana, a kako je bio u bijegu, za njim je raspisana međunarodna tjeralica. I dok se on vjerojatno skrivao u BiH, u ožujku 2012. nastupila je apsolutna zastara pa mu je obustavljeno izdržavanje kazne.

>> Sud odlučio: Pedofil će kaznu izdržavati u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
18:15 10.01.2013.

Koliko je stalo našoj državi do nekih stvari govori slijedeča činjenica. Ako prekoračiš brzinu automobilom za 10km na sat država te ima pravo goniti 4 godine kada nastaje zastara, ali ako donese rješenje ili presudu nakon 3 godine 11 mjeseci i 29 dana ima te pravo goniti novčanom kaznom dok ne umreš a onda i tvoje nasljednike. S R A M O T A

BK
bkrznar7
18:27 10.01.2013.

super, za takvo teško kazneno djelo postoji zastara, a ako ne platim dug banci ili umrem moji nasljednici će me psov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije