Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljao pokćerku

Sud odlučio: Pedofil će kaznu izdržavati u Hrvatskoj

zlostavljanje, silovanje, tučnjava, pedofilija
Arhivska fotografija
12.12.2012.
u 14:00

Prije izricanja pravomoćne presude, Dovečer je već pobjegao u Hrvatsku koja ga nije mogla izručiti Sloveniji jer ima i hrvatsko državljanstvo.

Tomo Dovečer (58) iz Struge pokraj Ludbrega, koji je u Sloveniji pravomoćno osuđen za seksualno zlostavljanje pokćerke na 11 godina, kaznu će izdržavati u Hrvatskoj.

Odlučio je tako u ponedjeljak Županijski sud u Varaždinu, a odluka je Tomi Dovečeru dostavljena u utorak. Izvanraspravno vijeće varaždinskog Županijskog suda potvrdilo je presudu slovenskog suda po kojoj zlostavljač u zatvoru mora provesti 11 godina. Kaznu mu je sud umanjio za pet mjeseci, koliko je 2000. godine osuđenik proveo u pritvoru u Sloveniji. Ova je presuda nepravomoćna te Dovečer ima pravo na žalbu.

Podsjetimo, 2006. godine slovenski Vrhovni sud osudio je Dovečera na 11 godina zatvora jer je seksualno zlostavljao pokćerku punih 12 godina. Prije izricanja pravomoćne presude, Dovečer je već pobjegao u Hrvatsku koja ga nije mogla izručiti Sloveniji jer ima i hrvatsko državljanstvo. Zahtjev da Dovečer kaznu zatvora odsluži u Hrvatskoj stigao je tek u veljači ove godine.

>>Pedofil osuđen u Sloveniji šest godina skriva se u Hrvatskoj

Komentara 1

PR
Protivcenzure
15:16 12.12.2012.

koja svrha stavljati pedofila u zatvor pa kad izađe da nastavi po starom. ti imaju poremećaj koji treba liječiti ako treba doživotno nadzor ili nešto. pa nije otvorio trafiku pajserom!! postojao je jednom zahtijev negdje na zapadu višestruki silovatelj djece, i sam je tražio da ga se kemijski kastrira. ovo je vrtenje u krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije