Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Obuljen u Jasenovcu: Odgovornim suočavanjem s prošlošću graditi tolerantno društvo

Foto: Nikola Čutuk/PIXELL
1/7
23.08.2017.
u 14:26

Došli smo danas u Jasenovac kako bismo se ovdje poklonili i prisjetili svih žrtava koje komemoriramo u Spomen području Jasenovac, rekla je Obuljen u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, izaslanstvo HDZ-a, predvođeno ministricom kulture i članicom Središnjeg odbora HDZ-a Ninom Obuljen, u srijedu je položilo vijenac i zapalilo svijeću u kripti spomenika Spomen područja u Jasenovcu, pri čemu je Obuljen istaknula kako se samo odgovornim suočavanjem s prošlošću može graditi tolerantno društvo.

"Došli smo danas u Jasenovac kako bismo se ovdje poklonili i prisjetili svih žrtava koje komemoriramo u Spomen području Jasenovac, za žrtve holokausta, žrtve genocida i sve žrtve koje su se za vrijeme NDH našle ovdje i stradale, kao jednom od velikih simbola totalitarizma 20. stoljeća", rekla je Obuljen.

Upućujemo poruku, dodala je, da sve žrtve zaslužuju pijetet i samo odgovornim suočavanjem s prošlošću, sa svim žrtvama svih totalitarnih režima, kako onih za vrijeme nacizma, tako i komunističkim, možemo graditi tolerantno društvo, kakvo zaslužuju svi naši građani. Rekla je da se u prvom redu danas sjećamo svih nevinih žrtava, koje su stradale tijekom 20. stoljeća.

Komentara 88

DU
Deleted user
14:37 23.08.2017.

svi hrvati koji koji su zadojeni komunizmom niti su niti ce graditi niti mogu graditi tolerantno drustvo ako ste danas bili u jasenovcu preksutra posjetite barbarin rov u sloveniji pa ce vidjeti kskvo ste drustvo gradili tamo su dokazi ljudske ljudske kosti i to puno ljudskih kostiju

KA
kamenjar0404
15:49 23.08.2017.

Grobnica u Jasenovcu puna Hrvata a oni slave zrtve prema srbocetnickim lazima i mitovima o pobijenim Srbima !!! Iskopajte pa da konacno vidimo cije kosti tamo leze !!!!

DU
Deleted user
15:12 23.08.2017.

gospodjo obuljen jeste li se otisli pokloniti na otocic daksu gdje su tzv.osloboditelji partizani poubijalu mucki sve vidjenije dubrovcane jeste li sto procitali o daksi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije