Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni identitet

Obukao odoru pilota, pa se 'švercao' u kokpitu Air Dolomita

avion
davor javorović
23.09.2012.
u 08:50

"Prodajući priču" o tome da je pilot, 32-godišnji muškarac uspio se ukrcati u cockpit na letu iz njemačkog Münchena prema zračnoj luci Turin u travnju ove godine, priopćili su dužnosnici policije.

Talijanska policija radi na slučaju nezakonite vožnje u zrakoplovu koju je "režirao" nezaposleni muškarac obukavši odoru pilota kao bi  "osigurao" besplatno putovanje ni manje ni više nego u kokpitu komercijalnog leta, javlja Sky. Mladić je uhićen, a javnosti je pojašnjena ova neobična avantura koja je ugrozila zračni promet.

32-godišnji samozvani pilot zaustavljen je u zračnoj luci Turin (jugozapadna Italija) pod sumnjom da se koristi lažnom osobnom iskaznicom, ali i odorom kao bi uvjerio osoblje zrakoplova da je riječ o pilotu.

Prije toga uspio je letjeti "prodajući priču" o tome da je pilot, na letu iz njemačkog Münchena prema zračnoj luci Turin u travnju ove godine, priopćili su dužnosnici policije. Ističu kako su tada sa zrakoplovom kompanije Air Dolomiti letjela dva stvarna pilota, te jedan koji nije dirao upravljačke uređaje uopće.

Mladić se inače na svom Facebook profilu predstavljao kao pilot komercijalnih letova koji je promaknut u kapetansku dužnost u mlađim danima. 

Air Dolomiti dio su njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa, čiji je glasnogovornik Christoph Meier priznao da su upoznati s ovim slučajem "lažnog pilotiranja" .

U pretresu stvari lažnog pilota pronađeni su dijelovi odora zrakoplovnog osoblja, uz pomoć koji je već putovao zrakoplovom bez karte, ali i potrebnih znanja i dozvola.

Ključne riječi

Komentara 2

ZT
Zagor TE-NEJ 78
10:00 23.09.2012.

Zracna luka "Turin" jugozapad Italije mislim stvarno???? ZRACNA LUKA TORINO NALAZI SE U REGIJI PIEMONTE U SJEVERNO ISTOCNOJ ITALIJI prije nego se clanak prepise od stranih izvora trebalo bi provjeriti tocnost istih a ne praviti se pametan sa tudjim perjem!!!!!!!

OB
-obrisani-
19:23 23.09.2012.

23.09.2012. u 10:00h Zagor TE-NEJ 78 je napisao/la: Zracna luka "Turin" jugozapad Italije mislim stvarno???? ZRACNA LUKA TORINO NALAZI SE U REGIJI PIEMONTE U SJEVERNO ISTOCNOJ ITALIJI prije nego se clanak prepise od stranih izvora trebalo bi provjeriti tocnost istih a ne praviti se pametan sa tudjim perjem!!!!!!! .. Dali si siguranu svoje pisanje Turin (Italian: Torino, pronounced

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije