Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOĆIN Cesta podignuta 60 centimetara?!

Obnovljena cesta zatvorila im ulaze

11.12.2008.
u 16:34

Tijekom Domovinskog rata obiteljska kuća Kate Dorić u Voćinu teško je oštećena, a od kako je 1996. godine nadležno ministarstvo pokrenulo obnovu ratom oštećenih kuća, njen dom je čak tri puta obnavljan, ali ni danas nije dovršen. Još gore iskustvo K. Dorić ima s cestarima koji su u posljednjih 18 godina ispred njene kuće u Ulici prosinačkih žrtava cestu podigli za više od 60 centimetara?!

Prevršili svaku mjeru
- Svaku mjeru cestari su prevršili kada su prošlog ljeta proširili cestu, asfaltom su prekrili vodovodnu spojnicu, a cestu ispred kuće podigli su za još oko 18 centimetara. Imam voćnjak s 400 stabala konzumnih šljiva u koji, zbog visine ceste, nisam mogla ući vozilom. Na kolni ulaz u dvorište u rujnu sam nasipala oko 2 kamiona šljunka kako bi smanjila visinsku razliku između ceste i dvorišta.

Na takvo stanje žalila sam se radnicima kada su asfaltirali cestu, Državnom inspektoru za ceste u Zagrebu, Hrvatskim cestama i Županijskoj upravi za ceste, ali nitko od njih do sada nije reagirao na moje primjedbe. Oborinske vode slijevaju mi se pod kuću i u dvorište, pa čim malo kiša padne, po dvorištu se više ne može hodati. Telefonom sam o nastalom problemu razgovarala i s državnim inspektorom za ceste u Slatini koji mi je odgovorio da ga “ne zajebavam” - kaže Kata.

U upravi Županijskih cesta pak kažu da su skrb nad ovom prometnicom preuzeli prije 10 godina.

- Ako je podizanja nivoa ceste bilo, to se moglo dogoditi ranijih godina kada Uprava Županijskih cesta nije ni postojala. Tu prometnicu “presvukli” samo s oko 7 centimetara asfalta. Napominjem da svaki kolni ulaz na cestu mora biti odobren od strane uprave Županijskih cesta, a mi od Kate Dorić do sada takav zahtjev nismo zaprimili. Kada sam saznao za ovaj problem dao sam nalog nadzornim inženjerima da problem riješe - izjavio je Željko Tomljanović, ravnatelj uprave Županijskih cesta u Virovitici.

Spremni obaviti radove
- Spremni smo obaviti radove izravnanja kolnog prilaza na cestu u vrsti materijala od kojeg je i sada napravljen, a za probleme s oborinskim vodama vlasnica se treba javiti lokalnoj samoupravi - dodao je ravnatelj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije