Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJSKE POLJANE

Obnovljen most koji je stradao u potresu, župan Celjak: 'Ovo nisu jedina ulaganja oko Gline'

Foto: Sisačko-moslavačka županija
1/5
26.04.2022.
u 14:55

Novi most ukupne duljine 41,33 metara, proširen je na 6,5 metara s izgradnjom pješačkih staza, a radovi su iskorišteni i za uređenje korita i obaloutvrde

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je otvorio most preko rijeke Maje, na kojem je izvedena rekonstrukcija, nakon teških oštećenja u razornom potresu s kraja 2020. Most vodi u Majske Poljane, naselje koje je u potresu najviše stradalo i gdje je poginulo petero mještana.

Novi most ukupne duljine 41,33 metara, proširen je na 6,5 metara s izgradnjom pješačkih staza, a radovi su iskorišteni i za uređenje korita i obaloutvrde. Počeli su u rujnu prošle godine i koštali nešto više od 4 milijuna kuna. Investitor je Županijska uprava za ceste SMŽ.

„Možemo reći da je ovo potpuno novi most, obzirom je proširen, a uređena je i obaloutvrda i korito. Ovo nisu jedina ulaganja na području grada Gline. Sanirano je i klizište u Hađeru i nema više opasnosti za obližnje kuće. Osim toga, vratili smo ambulante Doma zdravlja u čvrst, siguran i stabilan objekt, kao i Zavod za hitnu medicinu“ – rekao je župan prilikom otvorenja mosta.

Na području Gline endavno je počela i konstruktivna obnova  Doma za starije osobe Glina, a do kraja mjeseca su najavljeni javni natječaji za izvođenje radova na cjelovitoj obnovi matične zgrade Doma zdravlja u Glini i Srednje škole Glina. 

„Ove godine Sisačko- moslavačka županija će, u suradnji s Gradom Glina, sanirati cestu prema Buzeti, cestu prema Stankovcu, a uskoro krećemo i s radovima na sanaciji krova dvorane osnovne škole ovdje u Glini,“dodao je župan sisačko-moslavački Ivan Celjak.

„Vjerujem da ćemo ovakvih događaja s vremenom imati sve više. Raduje nas da kreću sanacije krova dvorane osnovne škola Glina jer se tu događa sav društveno sportski život . Time ćemo djeci osigurati siguran boravak u toj dvorani“ – dodao je nezavisni gradonačelnik Gline Ivan Janković.

>> VIDEO Dvije godine nakon potresa, 190 građana i dalje živi u hostelu Arena: Svaka nada ih je napustila

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:17 26.04.2022.

Gdje je nestao novac i građevinski materijal od donacija? Sada ispada da nitko Pertinji i Glini nije donirao niti jednu kunu, niti jednu ciglu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije