Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljujemo dijelove eseja Davora Stiera o HDZ-u

Stier traži promjene, ne samo u HDZ-u nego i u cijeloj Hrvatskoj, opterećenoj Milanovićevom rovovskom podjelom na "mi 
ili oni"
05. prosinca 2015. u 00:00 76 komentara 8494 prikaza
naslovnica
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/2

U medijima već označen kao "Božićni manifest novog HDZ-a" ili "najslavniji nenapisani esej" bit će predstavljen u petak 11. prosinca u 18 sati na promociji u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Napisan je, i to još ljetos, ali Davor Ivo Stier nije dopustio svom izdavaču Hašimu Bahtijariju (TIM press) da ga objavi prije nego što prođu parlamentarni izbori. I bio je u pravu. Da je popustio, bio bi optužen da radi protiv HDZ-a. Ovako je u javnosti osumnjičen "samo" za sudjelovanje u budućem pokušaju rušenja Tomislava Karamarka i aktualnog stranačkog vodstva, koje je ionako dobro poljuljano "relativnom izbornom pobjedom".

I zato je za promociju odabrao malu kultnu knjižnicu u kojoj se promoviraju dobre knjige, intelektualnu oazu, a ne glamurozni politički amfiteatar. Večernjakov Obzor u novom broju prvi (i doista ekskluzivno), dok je knjiga još u tiskari, objavljuje neke od najzanimljivijih dijelova Stierova rukopisa.

Politološka studija ili esej, kako ga sam autor voli zvati, izlazi kao knjižica od samo 148 stranica pod naslovom "Nova hrvatska paradigma – Ogled o društvenoj integraciji i razvoju". Već prve medijske najave izazvale su blagu konsternaciju u kuloarima oko HDZ-a. Nakon nedavnog sastanka s HDZ-ovim europarlamentarcima sazvanog zbog borbe protiv terorizma, i sam predsjednik Karamarko morao je pred novinarima blagosloviti Stierovo djelo govoreći da on "ima pravo pisati".

Je li Stier doista napisao novi program HDZ-a? Sprema li Stier teorijsku podlogu za rušenje Karamarka ako HDZ ne sastavi vladu?

>>Cijelu priču pročitajte u Obzoru subotnjeg Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

Jadranka Sloković: Sanaderova situacija nije beznadna jer pravosuđe ipak funkcionira

Zlatko Mateša: Ako me predsjednica pozove, spreman sam biti tehnički premijer

TV povratak: Alfa su cenzurirali jer je pio i radio sendvič s mačkom

Grčku izbacuju iz Schengea?

naslovnica | Autor : VL Foto: VL

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • Rizlman:

    Tko se još sjeća prvog Stierovog nastupa u saboru, kad je na aktualnom satu pitao Milanovića zašto je na skupu EU-socijalista u Istri rekao da su za građanski rat u jugoslaviji krive Hrvatska i Slovenija zato jer su tražile veću ... prikaži još! autonomiju? Milanović naravno nije odgovorio na pitanje već je napao Stiera da on nije rođen u Hrvatskoj i ne razumije Hrvatsku. Pa evo, ja sam rođen u Hrvatskoj, ali mi Milanović nije odgovorio na pitanje zašto misli da su za rat krive Hrvatska i Slovenija a ne Srbija? Naravno, nakon toga svi mediji su napisali "Milanović razvalio HDZ-ovce u saboru" a osim tog jeftinog rasizma on nije rekao ništa, a pogotovo nije odgovorio na pitanje zašto okolo po Europi priča svojim drugovima socijalistima da su za rat krive Hrvatska i Slovenija?

  • Hrvatska3014:

    Zanimljivo! Sada će nama Milanovićev medij objasniti što Ivo Stier ima za reći o HDZu.

  • Manolo46:

    Nema od toga ništa. Komunistima treba vratiti za pokolj nad Hrvatima iz 1945. godine kad je načinjen najveći genocid u povijesti nad hrvatskim narodom, i to im treba vratiti istim sredstvima i istom mjerom. Nakon toga, komunizam zabraniti, a tek ... prikaži još!k nakon toga pisati eseje i baviti se politikom 21. stoljeća. Dok ovdje vladaju komunisti, dok drmaju, dok njihovi tajkuni drže 95% novaca i 95% medija i 95% sudstva itd, nema tu ni sreće, ni pomirbe, ni glumljena da smo mi kao Belgija i Švedska pa da se bavimo samo ekonomijom, a od ideologije da se bavimo samo time je li biti peder ili pedofil nešto normalno. Kad se gradi kuća, prvo treba urediti temelje, a to znači razvlastiti komuniste, oteti im sve što su pokrali, i tek nakon toga možemo pričati što dalje...