Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Crnom moru

Objavljena snimka požara na ratnom brodu: Vjeruje se da je riječ o ruskoj 'Moskvi'

Ruski ratni brod Moskva
Foto: Proruski separatistički kanali
1/6
18.04.2022.
u 12:39

Ruski državni mediji ranije su potvrdili da je zbog napada na Crnom moru potonula ''Moskva'', a da su svi članovi posade morali biti evakuirani s broda

Društvenim mrežama proširile su se fotografije koje navodno prikazuju potonuli ruski ratni brod "Moskva". Na fotografijama se može vidjeti kako je brod oštećen te kako se iz njegova stražnjeg dijela širi gusti crni dim. Osim fotografija, objavljen je i video broda kojeg je zahvatio požar. 

Doktorand odsjeka za ratne studije na King's Collegeu u Londonu Rob Lee komentirao je na svom Twitter profilu jednu od fotografija te ustvrdio kako bi ona trebala biti autentična.

- Izgleda kao legitimna fotografija Moskve nakon što su ga udarile ukrajinske protubrodske rakete Neptun - naveo je. 

Naime, navodi da je riječ o "Moskvi" još uvijek nisu službeno potvrđeni.

Ruski državni mediji 14. travnja potvrdili su da je zbog napada na Crnom moru potonula ''Moskva'', a da su svi članovi posade morali biti evakuirani s broda.

Neovisne ruske nove Novaja Gazeta Europe objavile su jučer da je oko 40 mornara ubijeno u raketnom napadu na ruski ratni brod te da ih je nekoliko nestalo. Citirali su majku mornara za kojeg se vjeruje da je bio na brodu. 

Majka je za Gazetu ispričala kako joj je sin u telefonskom razgovoru rekao da je brod Moskva pogođen s tri projektila koja su stigla s ukrajinskog teritorija. 

- Nazvao me i plakao zbog onog što je vidio. Kaže da je bilo zastrašujuće - rekla je dodajući da je i ona uplašena jer mora čekati da mu istekne vojna služba. Rekao je da joj neće pričati detalje onog što je vidio jer je bilo strašno pa dodao kako su mnogi ranjeni ostali bez udova u eksplozijama. Novaja Gazeta nije objavila ime mornara i njegove majke. 

Rusko Ministarstvo još uvijek nije objavilo ništa o žrtvama na ratnom brodu. 

VIDEO Moskva tvrdi da ima gotovo potpunu kontrolu nad Mariupoljem: Navodno će zatvoriti grad i izdati "propusnice za kretanje"

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 19

GE
Gefufna
08:24 18.04.2022.

Potopiti najbolji ruski ratni brod. Moze li bolje? Ponos flote, Moskva poslana na dno, to ih pece ko " komsije" Oluja. . Svaka cast ukrajinskim herojima. Slava Ukrajini!

Avatar Payback
Payback
08:27 18.04.2022.

Oni koji su slali rakete ma druge vidjeli kako je to kad na tebe pogodi raketa... Malo tko je to mogao prezivjeti... Budu to Rusi i na drugim mjestima osjetili. ...kao svojedobno u Srbiji...godinama sijali smrt susjedima. Do dođe većaa sila pa ti vratiti

SE
serafin002
08:57 18.04.2022.

Divne fotografije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije