Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DHMZ

Objavljena prognoza za narednih tjedan dana: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Zagreb: Na Zakmardijevim stubama oslikan je mačak u sklopu projekta OKOLO
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
10.09.2020.
u 17:43

Idućih dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme, koje će biti vrlo toplo, a ponegdje i vruće. Mjestimice se može očekivati umjerena naoblaka, dok će u nedjelju i ponedjeljak puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Idućih tjedan dana građani diljem Hrvatske uživat će u pretežno sunčanom i razmjernom toplom vremenu. Iako će u mnogim mjestima temperature biti vruće, očekuje se kako će jutra u unutrašnjosti biti svježa uz mjestičnu maglu. 

- Na Jadranu će puhati često umjerena bura, povremeno ponegdje i jaka, na udare vjerojatno i olujna bura, a danju većinom maestral... - prognozira meterolog Zoran Vakula za HRT

Vremenska prognoza za naredne dane

U istočnom dijelu Hrvatske prevladavat će sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom. 

- Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura zraka će biti od 12 do 14 °C, a najviša dnevna između 27 i 30 °C. Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, povremeno s više oblaka, a tijekom noći i jutra ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni - navodi mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a. 

Očekuje se da će biti vjetrovitije na području sjevernog Jadrana, osobito u noći i ujutro kada će ponegdje puhati i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, koja će tijekom dana oslabjeti. 

- Bit će pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro po gorskim kotlinama i maglom. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 13 °C, uz obalu između 18 i 22 °C, a najviša dnevna od 24 do 26 °C, na moru između 28 i 30 °C. Vrlo toplo i vruće bit će i u Dalmaciji. Uz sunčano vrijeme vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C. Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u moru i izvan njega na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru i jak - stoji u prognozi meterologa. 

Idućih dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme, koje će biti vrlo toplo, a ponegdje i vruće. Mjestimice se može očekivati umjerena naoblaka, dok će u nedjelju i ponedjeljak puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

- Sunčano će se vrijeme nastaviti i na Jadranu, te danju vrlo toplo i vruće, uz većinom tople noći - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a
 

Ključne riječi

Komentara 2

TR
tratincica68
20:56 10.09.2020.

Kad nije bilo u 7 nek bude u 9 i 10 mj.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
20:39 10.09.2020.

...neka tako bude!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije