Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLO RUJANSKO VRIJEME

I dalje sunčano i vruće: Temperature opet rastu, vrijeme idealno za kupanje

Murter: Plaža Slanica puna je kupača kao u jeku sezone na kakvu smo navikli
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
10.09.2020.
u 09:55

I u nastavku tjedna bit će razmjerno toplo, u mnogim krajevima i vruće. Pritom u kopnenom području većinom sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, te mjestimičnu kratkotrajnu jutarnju maglu, uglavnom uz rijeke i po gorskim kotlinama.

Stabilno, suho, sunčano i razmjerno toplo rujansko vrijeme nastavit će se ne samo do kraja ovoga tjedna, nego gotovo sigurno i do kraja prve polovine mjeseca.

Kiše i dalje nema na vidiku, ali sljedećih će dana u dijelu Hrvatske ipak biti više oblaka nego tijekom srijede - u četvrtak najprije visokih koprenastih, a u petak i nižih, koji će samo djelomično zastirati sunce i nebesko plavetnilo.

Naime, i dalje će biti i mjestimične jutarnje magle, uglavnom kratkotrajne po nizinama kopnenog područja, a na Jadranu će od četvrtka navečer ponovno puhati gdjekad jaka, na udare vjerojatno i olujna bura.

U četvrtak će biti većinom sunčano i razmjerno toplo, ujutro ponegdje magla. Najniža temperatura zraka od 10 do 13 °C, a najviša između 26 i 29 °C, navodi HRT

Još toplije nego u srijedu bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također većinom sunčano vrijeme, uz povremene visoke oblake, a ujutro i mjestimičnu maglu i sumaglicu.

I po gorskim kotlinama ujutro magla pa pretežno sunčano, a još više vedrine bit će na sjevernom Jadranu. Noćna i jutarnja bura bit će slabija nego u srijedu, a ni dnevni sjeverozapadnjak većinom neće smetati. 

Dalmaciji temperatura još viša, pa će ponegdje biti i vruće. Pritom sunčano, većinom i vedro, ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Uz najprije burin, zatim mjestimice umjeren maestral more će biti malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C.

I u nastavku tjedna bit će razmjerno toplo, u mnogim krajevima i vruće. Pritom u kopnenom području većinom sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, te mjestimičnu kratkotrajnu jutarnju maglu, uglavnom uz rijeke i po gorskim kotlinama.

Na Jadranu također sunčano, većinom i vedro, uz često umjerenu buru, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i jaku, s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka, pa će noći i dalje u mnogim mjestima biti tople, a dani mjestimice vrući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije