Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljena nova Kujundžićeva imovinska kartica, ministar naveo tko mu je dao pozajmicu

Ministar je u imovinskoj kartici naveo i kuću u Ivanbegovini površine 100 kvadrata, koju je stekao nasljedstvom, približne vrijednosti 650.000 kuna
24. siječnja 2020. u 10:26 115 komentara 11689 prikaza
Kuća koju je kupio ministar zdravstva Kujundžić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

U imovinskoj kartici ministra Milana Kujundžića sada stoji da mu je pozajmicu od 300 tisuća kuna dao Miro Palac, inače vlasnik ljekarni Palac. Palac je i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet.

Napadnuta novinarka Andrea Topić NAPADNUTA NOVINARKA Andrea Topić: 'Otkad sam se jutros probudila, cijeli dan se tresem i u šoku sam'

Ministar ima apartman u Novalji površine 50 kvadratnih metara, čija je približna tržišna vrijednost 750.000 kuna. Kuća u Zagrebu u Markuševcu površine 131,91 metara četvornih kupljena je kreditom, približne tržišne vrijednosti u trenutku podnošenja izvješća od 1.500.000 kuna.

Zgrada u vlasništvu ministra Milana Kujundžića ministrova imovina Kujundžić je vilu u Markuševcu kupio od tvrtke svoje žene

Ministar je u imovinskoj kartici naveo i kuću u Ivanbegovini površine 100 kvadrata, koju je stekao nasljedstvom, a približne vrijednosti 650.000 kuna. Ima još jednu kuću u Zagrebu, površine 288 kvadrata, stečenu kreditom, pozajmicom i kupnjom od drugih izvora dohotka, približne tržišne vrijednosti od 1,462.500 kuna.

"Imovinsku karticu predao sam i ispravio formalne pogreške koje su bile u njoj, poput načina istjecanja, drugih prihoda i ostalog, ali sadržaji su svi isti. Drago mi je da se na mom slučaju ide ispitati prvo mene. Sva tijela države neka prvo mene ispitaju, koliko smo moja supruga i ja zaradili, koliko smo platili poreza i što sve imamo. Nakon toga osobno ću se založiti da se ispita sve saborske zastupnike, ali i brojne nejavne osobe. Neka se progovori što su oni i njihovi roditelji dobili u komunizmu, privatizaciji te koliko sada plaćaju državi, što rade i koliko toga imaju", kazao je ministar Kujundžić za Večernji list.

"O mojoj suprugi i njezinoj privatnoj firmi iznose se laži, čime joj se nanosi duševna bol, ruši joj se ugled i danas će pokrenuti tužbe protiv dvije medijske kuće", dodao je.

Kujundžić osudio napad na novinarku u Ivanbegovini

Ministar zdravstva osudio je incident koji se dogodio u četvrtak u Ivanbegovini, gdje je napadnuta novinarka Slobodne Dalmacije koja je htjela slikati njegovu kuću u njegovom rodnom mjestu kod Imotskog.

Milan Kujundžić 'UMRO BIH OD SRAMA' Kujundžić: Kuću smo platili 100.000 eura, a danas vrijedi oko 250.000 eura

"Nastavno na napise u medijima o incidentu koji se dogodio pored moje  kuće u rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, molim da se javnost izvijesti kako su radnici koji su radili kod susjeda napravili incident s novinarkom Slobodne Dalmacije. Ako je sve što se navodi točno, najstrože osuđujem takve postupke i ovim putem pohvaljujem policiju u Imotskom koja je primjereno reagirala. Naglašavam  kako ipak  treba pričekati  službeno izvješće policije. Ne opravdavajući radnike, napominjem da mi je u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala. Navode novinarke da su mene spomenuti radnici kontaktirali telefonski niječem, što se uostalom lako može i provjeriti po zabilježenim telefonskim pozivima.  U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade i nisam ni s kim razgovarao", priopćio je ministar Kujundžić.

One Minute Sculptures
Cijenjeni umjetnik
Erwin Wurm u Laubi: Budite dio uzbudljivog umjetničkog događaja u Zagrebu
  • juha_paradajzova:

    ministar zdravstva prima posudbu novaca od vlasnika lanca ljekarni, ahahahaha dajte me najte...

  • vvvggg:

    Jeste li vidjeli kako je njegovo pleme napalo novinarku u njegovom selu?? Ljudi moji pa ovo je čista patokracija 😒

  • Miroslav222:

    Pretragom "Miro Palac" dolazimo do interesantnih priča o donacijama autobusa za prijevoz birača HDZ-a 2015.god, najboljem školskom prijatelju bivšeg ministra Gorana Marića... Hobotnica.