Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PROMETNE NESREĆE

Objavili iz KBC-a Split: Zdravstveno stanje stradalog 17-godišnjaka iznimno teško

Hitna pomoć juri cestom
Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.06.2023.
u 12:28

Zdravstveno stanje 17-godišnjaka kojega je jutros u Splitu oborio pijani vozač iznimno je teško i zadobio je po život opasne ozlijede, potvrdio je u četvrtak pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a dr. Joško Markić.

'Radi se o teškim tjelesnim ozljedama koje čine njegovo stanje kritičnim i ugrožavajućim', kratko je rekao dr. Markić. U tijeku su, kaže, mjere intenzivnog liječenja kojima se stanje pokušava stabilizirati i liječiti prema svim dostupnim smjernicama i pravilima struke.

Prometna nesreća dogodila jutros oko 3.30 sati na križanju Velebitske i Vukovarske kada je Golf kojim je upravljao alkoholizirani 27-godišnjak neprimjerenom brzinom na pješačkom prijelazu oborio 17-godišnjaka.

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Studenti prosvjeduju nezadovoljni radom SC-a, traže ostavku ravnatelja  

Komentara 5

GR
Greben
13:36 08.06.2023.

Od 1. srpnja 2012. u Francuskoj su svi vozači obvezni imati nekorišteni alkometar u automobilu. Ovo se također odnosi na automobile za iznajmljivanje u Francuskoj. Alkotest je jednokratnog tipa i može se kupiti u npr. ljekarni. Na ovaj način francuska vlada pokušava smanjiti broj nesreća u kojima je sudjelovao alkohol. Ovim samotestiranjem vozači sami provjeravaju smiju li legalno voziti. Kada unajmite automobil, test mora biti u automobilu od samog početka. U Francuskoj je granica alkohola 0,5. Ako vas zaustavi policija, a u automobilu nema alkotesta, riskirate kaznu od najmanje 22 €.

GR
Greben
13:34 08.06.2023.

Pa dokle? Za ovaj slucaj najmanje 10 godina zatvora. Pri smrti 17-gidisnjaka 20 godina plus novcana odsteta obitelji 50000/100000 €.

MI
mike67
16:40 08.06.2023.

Unaprijed kazem da stradali mladic nije kriv! Međutim, od jaslica pa do kraja skolovanja trebalo bi svima neprestano ponavljati da pjesaci na zebri imaju prednost ali kasnije, na sudu. Na cesti bi trebali svakako prije provjeriti imaju li i stvarnu a ne samo pravnu prednost. Jer, ako dođe do sudara auto ima prednost pred pješakom kao što ima i kamion pred autom, vlak pred...itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije