Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neriješena pitanja

Obitelj poginulog vatrogasca tuži grad i postrojbu: Nisu tražili službenu obdukciju

Pokopan Ivan Galeković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
24.10.2019.
u 22:43

Obitelj se pita zašto nije zatražena obdukcija od nadležnih tijela, policije, tužilaštva i suda, već je bolnica na svoju ruku u dogovoru s obitelji poslala tijelo na obdukciju

Obitelj vatrogasca Ivana Galekovića (24) koji je prije tri mjeseca poginuo na intervenciji u Velikoj Gorici podnijela je tužbu protiv Grada Velike Gorice, ali i Javne vatrogasne postrojbe Gorica, pišu vijesti.hr.

Galeković je poginuo gaseći požar, nakon što se na njega srušilo krovište kuće, a obdukcija je pokazala kako su toplinsko iscrpljenje i nedostatak kisika uzrok smrti 24-godišnjaka.

– Smatramo i mišljenja smo da cijela akcija gašenja požara nije profesionalno napravljena i da je bilo propusta, posebice imajući na umu da u tako rutinskoj akciji gašenja na maloj zgradi nastrada jedan vatrogasac, a drugi podlegne ozljedama što je katastrofalno – rekao je Šime Savić, odvjetnik obitelji Galeković.

Dodaje kako se obitelji nitko nije javio već tri mjeseca pa su oni odlučili podići tužbu.

– Kad je pokojni Galeković doveden u bolnicu, nije zatražena obdukcija od nadležnih tijela, policije, tužilaštva i suda, već je bolnica na svoju ruku u dogovoru s obitelji poslala tijelo na obdukciju, ona je izvršena i njome se utvrdilo da je podlegao ozljedama zbog gušenja – pojašnjava odvjetnik i pita se zašto nije službeno naređena obdukcija, zašto nisu vještačene boce, ali i odjeća.

– Kad je riječ o zahtjevu za pretrpljene duševne boli, kao i za naknadu troškova crnine, cvijeća i izgradnje nadgrobnog spomenika, Grad će bez obzira na presudu i sudske procese isplatiti pomoć obitelji i održati sjećanje na Ivana – poručili su pak iz ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije