Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Obilježena 30. godišnjica slavne 104. brigade, odlikovan Ivan Rukljić

Ivanu Rukljiću uručeno je odlikovanje Red bana Jelačića
Grad Varaždin
08.05.2021.
u 13:05

Brigadni general Mladen Mikolčević podsjetio je da je zahvaljujući pobjedi u Varaždinu Hrvatska vojska došla do velikih količina naoružanja, sedam puta više nego je do tada imala

Prvom ratnom zapovjedniku 104. brigade Hrvatske vojske pukovniku Ivanu Rukljiću uručeno je odlikovanje Red bana Jelačića. U ime predsjednika Zorana Milanovića uručio mu ga je brigadni general Mladen Mikolčević u nazočnosti Dinka Tandare, pomoćnika ministra branitelja te članova Udruge 104. brigade.

Brigadni general Mladen Mikolčević podsjetio je da je zahvaljujući pobjedi u Varaždinu Hrvatska vojska došla do velikih količina naoružanja, sedam puta više nego je do tada imala. 

Kod spomen obilježja poginulim braniteljima pripadnicima 104. brigade na varaždinskom gradskom groblju, obilježena je 30. obljetnica osnivanja. Na minutu šutnje za poginule i preminule pripadnike 104. brigade pozvao je stožerni brigadir u miru Vjeran Rožić, dok je pukovnik u miru Ivan Rukljić održao kraći govor. 

Prvi borbeni angažman dijelova postrojbi brigade bilo je oslobađanje vojarni u gradu Varaždinu, vojnog kompleksa Banjšćina, vojnog objekta na Ivančici te skladišta Nova Ves 1991. godine. Od 1991. do 1995. godine u brigadu je bilo uključeno oko 12.000 pripadnika, poginulo ih je 30, a 200 je ranjeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije