Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24 medicinska respiratora

Nabavio respiratore ukradene u Švedskoj i namjeravao ih preprodavati, skrivao ih u Zagrebu

Respiratore ukradene u Švedskoj htio dalje preprodavati
Foto: PU zagrebačka
1/3
08.05.2021.
u 12:12

Medicinske respiratore, sumnja se, nabavio je s namjerom njihove daljnje preprodaje u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi

Respiratore ukradene u Švedskoj, 25-godišnjak je skladištio na području Zagreba te potom namjeravao dalje preprodati i zaraditi, priopćila je PU zagrebačka nakon dovršenja kriminalističkog istraživanja. 

Naime, policijski službenici Policijske postaje na Medveščaku proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojeg sumnjiče da je od 8. ožujka do 2. travnja 2021. godine preko trgovačkog društva iz Republike Kosovo za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Kraljevine Švedske u ukupnoj vrijednosti od 350.000 eura. 

Putem međunarodne suradnje, potvrđeno je da su respiratori otuđeni u Švedskoj odnosno da je prijavljena krađa 15. veljače 2021. godine tijekom samog njihovog transporta kroz Švedsku.

Medicinske respiratore, sumnja se, nabavio je s namjerom njihove daljnje preprodaje u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi. 

Kako navode iz policije, s obzirom na značaj ove medicinske opreme u ozračju aktualne pandemije, takvi se uređaji od strateškog značaja kupuju po točno propisanom protokolu uz uključivanje institucija koje to prate i evidentiraju. Upravo takav netipičan način kupnje koji nije u skladu s uobičajenim i zakonski reguliranim načinom nabave ove medicinske opreme upućuje na sumnju da je osumnjičeni znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni kaznenim djelom, a samim time upućuje i na sumnju u počinjenje kaznenog djela s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi.

Kako bi dopremio respiratore u Zagreb, angažirao je ovlaštenog prijevoznika i uskladištio ih u ugostiteljskom objektu.

Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

VIDEO Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

Komentara 2

IM
imamohrvatsku
13:01 08.05.2021.

Nevjerojatno. Šteta je trošiti metak na ovo. Toliki ljudi umiru a oni se bave ovakvim stvarima. S jedne strane oni a s druge farmaceutske kompanije. Ne piše nam se dobro.

SN
Snowman
15:43 08.05.2021.

Vrlo vjerovatno Albanci s Kosova. Najbolje da ga s Respiratorima posalju u Svedsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije