Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Obersnel: Nadam se da će napadači na gledatelje predstave biti kažnjeni

Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
07.08.2015.
u 15:57

Nasilje nije i ne može biti rješenje i nedopustivo je svoje stavove braniti šakama i uvredama. Nažalost , upravo to se dogodilo kada si je grupa huligana uzela za pravo fizički nasrnuti na osobe za koje su zaključili da razmišljaju drukčije od njih samih. Takvo što ne smije se događati, rekao je Obersnel

Incident u središtu Rijeke, kad je na Korzu 5. kolovoza napadnuta i grubo izvrijeđana skupina posjetitelja koja je ranije te večeri bila u publici u HNK Ivana pl. Zajca na javnom razgovoru "Drugi rat" u kojem je pet žena različitih nacionalnosti govorilo o svojim traumatičnim ratnim iskustvima, osudio je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Nasilje nije i ne može biti rješenje i nedopustivo je svoje stavove braniti šakama i uvredama. Nažalost, upravo to se dogodilo kada si je grupa huligana uzela za pravo fizički nasrnuti na osobe za koje su zaključili da razmišljaju drukčije od njih samih. Takvo što ne smije se događati – kaže Obersnel dodajući u priopćenju javnosti da vjeruje da će napadači biti kažnjeni jer se govor mržnje, agresija i fizički napadi ne smiju tolerirati.

Obersnel je poručio da Rijeku ne predstavlja ta skupina ljudi jer su riječka većina građani dobrih namjera te je podsjetio da je Rijeka oduvijek multikulturalni i grad tolerancije izražavajući uvjerenje da velika većina Riječana osuđuje napad i žao im je što pojedinci svoje stavove izražavaju nasiljem.

– Nažalost, bez obzira na opću razinu tolerancije, ni jedna sredina nije imuna na osobe koje su spremne na ovakav postupak. Kao gradonačelnik pozivam sve svoje sugrađane da pruže otpor agresiji, mržnji i nesnošljivosti kako bi Rijeka i dalje bila otvoren grad čiji stanovnici poštuju jedni druge, pa i onda kada se njihova razmišljanja razilaze. 

Zbog kazališnog događaja koji se održavao na dan kad je u Hrvatskoj proslavljena 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja, riječki dragovoljci održali su prosvjedni mimohod ističući da je riječ o "Frljićevoj drskoj provokaciji", a pred kazalištem je prosvjedovalo 70-ak ljudi, većinom iz navijačke skupine Armade i članovi A-HSP-a predvođeni Draženom Kelemincem, zbog čega je izlazak publike iz Zajca osiguravala interventna policija. Riječka policija zbog tučnjave, vrijeđanja i diskriminacije prijavila je desetoricu prosvjednika. Javni razgovor u riječkom kazalištu organizirali su Srpsko narodno vijeće i  Documenta u suradnji s riječkim HNK Ivana pl. Zajca najavljujući ga kao doprinos afirmaciji kulture mira.  

>> Za tučnjavu i diskriminaciju prijavljeno 10 prosvjednika pred riječkim HNK

Komentara 118

DR
drugPlenky
17:05 07.08.2015.

Iza Frljića stoje Vlada (pomoćnik ministra Glavašević), Sabor ( predsjednik odbora za međunarodne odnose Pupavac), Partija (gradonačelnik Obersnel) i ma žalost na istoj su valnoj duljini s državom Srbijom (Vučić i Nikolić). Da zaključim to nije hrvatska opcija niti hrvatski interesi

MI
MileKubura
17:25 07.08.2015.

U Rijeci je sve upropašteno razvijenija je bila 45 te nego danas, bagra Vojina sve pokrala i uništila. Vojo Riječani ce na izborima reci da si Yugo komunistička proslost.

MI
MileKubura
17:21 07.08.2015.

Boji grad Rijeka, Vlada i Sabor organizira kontra Oluju u Rijeci, Vlada poslala izaslanika Glavasevica a Sabor Pupavca a ti Vojo dao prostor za proslavu kontra Okuje, sram te moze biti, i sad tražiš tko se tome protivio, tko se orotivio Memorandumskom pogledu na Oluju. Srami se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije