Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska vojna doktrina
Povratak na članak

Obavještajci Obami: Putin ide na istok Ukrajine

Ruski ministar obrane obećao je da invazije neće biti, ali o tome odluku donosi samo Putin. Tako čak i piše u ruskoj vojnoj doktrini iz 2010. godine, koja kaže i kako je zadatak vojske i ‘zaštita građana Ruske federacije izvan zemlje od oružanog napada’.

Komentari 145

HR
hrxxx111
19:15 28.03.2014.

americki obavjestajci isti oni koji su radili u iraku ? i trazili bin ladena u afganistanu ?

VL
DU
Deleted user
19:05 28.03.2014.

Mediji su opet u ratnom pohodu. Pripremaju teren za rat.

VL
Avatar MENSA
MENSA
20:46 28.03.2014.

Ti bokca! Kak su pametni ti obavještajci!

VL
Avatar Joja
Joja
18:45 28.03.2014.

Zna li Putin da je i Kalingrad bio povjestno Njemacki?

VL
Avatar tajar
tajar
18:50 28.03.2014.

Nema snimki, jer nisu ni lansirali dronove!

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
18:54 28.03.2014.

Vrijeme je da Srbija pošalje kontingent od 5-6 četnika na granicu Ukrajine i Rusije.

VL
VI
virkom
19:18 28.03.2014.

Švabe su jako nesložni (naizgled!!!). Merkelica tupi jedno, a veliki glavonje iz gospodarstva kao npr. šef Siemensa odlazi na privatni razgovor kod Putina osobno. Sve je to dogovoreno već unaprijed. Energetski lobi vlada Evropom i oni diktiraju što će i kako biti.

VL
FR
Francika
19:05 28.03.2014.

Jel to onaj Lazanski kaj je bežal iz Hrvatske kad je počel rat?

VL
Avatar deran9
deran9
19:53 28.03.2014.

angela merkel nije za sankcije prema rusiji...a i hrabri mađarski premijer viktor orban isto je danas izjavio šta će uraditi hrvatska ?

VL
ST
stomugromova
21:28 28.03.2014.

rennes Pišeš gluposti.To kako si opisao Putina,opis je iz rothschildovih medija.Trebao si pročitati nedavni putinov govor u Dumi pa bi onda nešto shvatio.Drugi je slučaj što su rothschild-rockfellerijanski mediji to ili ignorirali ili objavili isječke.Za razliku od političara na zapadu,kojii su obične marionete,Putin je za njih autoritet.Zato su G8 i nazvali sastanak Putina sa 7 patuljaka jer niti jedan od njih nije u stanju voditi samostalnu politiku,nego to umjesto njih radi nalogodavci iz sjene.Sve poteze koje je povukla Rusija na čelu sa Putinom,isključivo su reakcija na poteze zapada i CIA,koja je kordinirala državnim udarom i instalirala svoju vlast.Na zapadu su znali što je crvena linija,ali psihopatima iz Washingtona,vrag nije dao mira.Oni namjeravaju u Ukrajinu instalirati NATO i dovući rakete Rusima pred vrata.E vidiš,upravo je to što Putin neće dozvoliti,niti slučajno.Zato su Rusi spremni i sve ovisi o ponašanju psihopata iz Washingtona.Ako se ne smire,Rusi će ući u Ukrajinu i pitanje je gdje će stati. Sinak,moraš shvatiti da je Rusija najveća država na svijetu i da ima 13000 nuklearnih glava i da neće dozvoliti da joj netko radi o glavi u njenom dvorištu. Nakraju će najveću cijenu platiti Ukrajinci,koje Zapad samo želi iskoristiti kao monetu za potkusurivanje, Lijepo je Domazet Lošo u svojoj analizi objasnio da jedino Rusija može osigurati opstojnost Ukrajine i što će biti ako Washington opet napravi svinjariju kao u Gruziji.Da je nama državnik kao Putin ili barem Orban ili Zeman,a ne marionete bankarsko lihvarskog lobija,koji je i Rusiju pokušao razbiti i postaviti svoje marionete.No dogodio im se Putin.Na sreću svih nas podjarmljenih i u dužničkom ropstvu.

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
19:33 28.03.2014.

Ne znam tko jos vjeruje Amerima, ja ni rijeci. Putin se uopce ne bavi njima, danas je sazvao sjednicu u vezi raskidanja bilateralnih ugovora s Ukrajinom, zajednickih poslova sta su imali u programu, bavi se ljudima na Krimu, da im osigura sva prava kao i svim ruskim gradjanima. Logicno da je postavio vojsku na granice jer zna s kim ima posla, da mu ne napadnu narod na Krimu, ti Ukrajinski gangsteri i kompanija. Ukrajinci su doveli specijalce americke placenike na teren da ih cuvaju, privatnu vojsku, koji rade za pare, pisu italijanske novine. U Ukrajini su zamracili Rusku televiziju, tako da gradjani i ne znaju sta se u biti dogadja, osim sta im ovi gangsteri jave. ahahah... Blagi njima, ne bi im se volila naci u kozi.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
20:26 28.03.2014.

najmocniji trenutno je Putin, mocniji od pape i Obame, a jedno mi nije jasno, da su kroz svaku temu Hrvati optereceni Srbima. Nije tako lako živjeti.

VL
Avatar deran9
deran9
19:34 28.03.2014.

amerikanci su se izgleda uplašili....šta ako ???

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:58 28.03.2014.

Dok cijeli svijet se zgraža nad takvom politikom, Srbima i Rusima je to sasvim normalno...

VL
DV
david.vizental
22:49 28.03.2014.

zašto u večernjem nigdje nema objave da turci zabranili youtube zato jer su procurile snimke u kojoj najmještaju napad sami na sebe od strane Sirije

VL
OB
Objektivno...
07:52 29.03.2014.

Vidi ti Lazanskog kako je napredovao u procjenama. Pola-pola. To mora da je naučio čitajući Alan Forda i povijesno: Ako hoćeš pobijediti ne smiješ izgubiti

VL
DP
dva pišem pamtim jedan
19:01 28.03.2014.

ajmo četnici "juriš",namlatit će vas ukrajinci ko budale.

VL
Avatar deran9
deran9
19:36 28.03.2014.

kabul,damask,bagdad i ostali gradovi....udaljeni su od usa od 7-10.000 kilometara...pa nikom nije smetala njihova intervencija a vid sad....na granici rusije im smeta... čudo jedno kako američki filmovi ispiraju mozak

VL
MS
Marinac_SEAL
21:03 28.03.2014.

"opcija skorog napada ne može se isključiti" - jaki obavještajci

VL
Avatar spasoje
spasoje
19:56 28.03.2014.

Obaveštajci su trebali da obaveste Obamu da nikakav referendum nije bio na Kosovu u Moskvi zapanjene su zbog tvrdnji američkog predsednika Baraka Obame da je odluka o proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije doneta na referendumu, uz saglasnost Ujedinjenih nacija inih nacija i susednih zemalja. Naime Obama je 26. marta, u 40-minutnom govoru pred oko 2.000 zvanica u Centru lepe umetnosti u Briselu, izjavio - optužujući Rusiju da u krimskoj krizi izvrće činjenice kada navodi Kosovo kao presedan - da se Kosovo odvojilo od Srbije tek posle referenduma organizovanog u skladu s međunarodnim pravom i u saradnji sa Ujedinjenim nacijama i susedima. "NATO je intervenisao tek pošto je narod Kosova godinama bio sistematski zlostavljan i ubijan. A, Kosovo je napustilo Srbiju pošto je organizovan referendum koji nije bio van okvira međunarodnog prava, već uz pažljivu saradnju sa Ujedinjenim nacijama i kosovskim susedima", rekao je Obama. "Ništa slično tome nije se desilo na Krimu", dodao je američki predsednik, navodeći da ruski lideri brane svoje akcije tvrdnjama da je Kosovo predstavljalo presedan i primer mešanja Zapada u unutrašnja pitanja manje zemlje. "Tvrdnje američkog predsednika ne mogu da izazovu ništa osim zapanjenosti, s obzirom na to da na Kosovu nije bilo referenduma, naročito ne onog dogovorenog s međunarodnom zajednicom", navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Agencija Itar-Tas s, podseća da je odluku o otcepljenju Kosova od Srbije doneo parlament u Prištini 2008. godine. "U svakom slučaju, možemo samo da izjavimo da sudbinske odluke treba donositi na referendumima, kao što je učinjeno na Krimu, a ne na svoju ruku", zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.