Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razoružanje

Obama i Medvedev potpisali sporazum o nuklearnom oružju

prag
AFP
08.04.2010.
u 12:48

Potpisnice su se obavezale da svoje strateške nuklearne arsenale reduciraju za trećinu.

Američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Dimitrij Medvedev u Pragu su potpisali novi sporazum o neširenju strateškog naoružanja. Ovim sporazumom obje zemlje, koje raspolažu najvećim nuklearnim arsenalima u svijetu, obavezale su se da svoje strateške nuklearne arsenale reduciraju za tridesetak posto i da ih svedu na 1550 nuklearnih glava. Sporazum ograničava i broj balističkih projektila i teških bombardera na 700.

Obama je nakon potpisivanja kazao da dvije zemlje potpisivanjem ovoga sporazuma žele cijelome svijetu poslati jasnu poruku da su se spremne odreći velikog dijela nuklearnog oružja, što bi trebao biti i primjer drugim zemljama, osobito onima koje teže suprotnom procesu. Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov kazao je da ovaj sporazum predstavlja "novi stupanj povjerenja između dvije zemlje".

Komentara 10

BO
bomba
15:13 08.04.2010.

U SAD-u nije odavno bilo atentata na predsjednika. Ne želim ni da sad bude, ali poznavajući povijest SAD-a moja mu je poruka da pojača osiguranje i da se pazi loših ljudi.

BA
Babaroga
16:28 08.04.2010.

Sve je to za pohvalu ali ništa nije vječno. Samo je pitanje da li će Orao prvi kljucnuti Medu ili Medo šapom po Orlu ?

OB
-obrisani-
13:43 08.04.2010.

eko,..i ovi su potpisali na se nacé Medjusobno napadati sa A-bombama,....\"jedino , druge drzave\"...!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije