Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SAD-u

Obama i dalje drži Kaliforniju, ali vodstvo se smanjuje

američki izbori,barack obama,mitt romney (1)
AFP/Pixsell
27.10.2012.
u 17:35

Trenutno Obama ima oko 14 posto glasova prednosti nad Romneyem, što je puno manje od 24 posto s koliko je pobjedio republikanca Johna McCainea na prošlim izborima.

Kalifornija koja je tradicionalno naklonjena Demokratima, i koja je nerijetko bila presudna u prebrojavanju glasova, i dalje daje prednost Baracku Obami, ali niti približno onakvu kakvu je imao u povijesnoj pobjedi 2008. godine, prenosi Los Angeles Times.

Trenutno Obama ima oko 14 posto glasova prednosti nad Romneyem, što je puno manje od 24 posto s koliko je pobjedio republikanca Johna McCainea na prošlim izborima.

Razlog tomu je, obrazlažu tamošnji analitičari, prije svega pad podrške među bijelcima, te općenito muškom populacijom u Kaliforniji.

Dok je na prošlim izborima porazio McCainea s 18 posto muških glasova više, sada vodi sa samo 1 posto u odnosu na Romneya što se muškaraca tiče, dok kod bijelaca zaostaje za kandidatom Republikanaca za čak 17 posto glasova.

>>Sve o utrci Obame i Romneya pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 2

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
19:06 27.10.2012.

obama će pobijediti jer će svi obojani ( crnci,arapi,latino skupine, židovi) glasovati za njega dok bijelci po običaju - razdijeliće se na one tzv.liberalne i demokrate protiv republikanaca. ako na ovim izborima obama pobijedi bijelac vjerojatno više nikad neće biti predsjednik SAD-a

Avatar Vera Novosel
Vera Novosel
18:44 28.10.2012.

One more thing .......Kad komentirate o Americi, trebali bi biti dovoljno skolovani. Pa bi onda znali da samo 12% Amerikanaca su crne rase. Bjela Amerika je stavila Ubamu u office. Hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije