Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arapske zemlje dat će novac i baze
Povratak na članak

Obama bez Assada ne može poraziti ISIL

Američki državni tajnik John Kerry uspio je na putovanju istokom prošlog tjedna okupiti koaliciju zemalja koje bi dale vojnu podršku SAD-u u obračunu s radikalima Islamske države, ISIL-a...

Komentari 32

MM
mojski.moja
19:24 15.09.2014.

to je tako ?! mozda i oasma bin laden nije bio takav kakav je bio predstavljen od zapada , sadam husein, ili gadafi,mozda amerika ima problema pa ne zna vise tko mu je preci prijatelji saveznik , i skime daa tikve sadi, jer izrael je preopterecen dijecoim i skolama , a bliski istok je pun demokratije i sigurnosti od kada amerika u saveznistvu dijeli bespilotnim letjelicama pozive na mir, kao i izrael..nije slucajnost da on nosi nobelovu nagradu za mir,jer kolateralne ljudske stete,su opale do takvog broja, da vise i nema mijesta gdje covjek moze da se osjeca nesigurnim, sve zahvaljujuci obamininih kolega i centralne base u tel avivu

VL
NI
nicolatesla
20:21 15.09.2014.

Opet su Islamisti namagarcili svoje saveznike Yankee. ISIS, ISIL ili IS je grupa jihadista koje je okupirala dio teritorija u Iraku i Siriji, i autoproklamirala drzavu u drzavi, naravno to su naucili od Amerikanaca na Kosovu i okolo po svijetu. Prvi put su se pojavili u Libiji, zajedno sa Americkim, Britanskim i Francuskim tajnim sluzbama, na eliminaciji Gheddafia. Kad su skuzili o cemu se tu zapravo radi, o pljacki nafte, trafiku oruzja i narkotika itd, lijepo su nasamarili zapadnjake, svoje saveznike, i preuzeli oni posao. Sada sisaju naftu sa tih podrucja, razvoze sami u cisternama, i zaradjuju milione dolara dnevno. Ovo je prava istina, a sve ostalo manipulacija. Nikakvi sunniti, i nikakvi sciiti tu nisu u pitanju, samo nafta i money. Sta bi ameri sporkavali ruke s njima da nije nafta u pitanju.

VL
NI
nicolatesla
20:39 15.09.2014.

Ako se sjecate, u pocetku su Ameri najprije bili na njihovoj strani, i borili se protiv Assada. Sada kada su ih Jihadisti namagarcili, i oteli im posao, sada se bore protiv njih.. ahahah. Komika ziva ti Ameri. Jos ce oni njih izvozati, nije to nista.

VL
MM
mojski.moja
19:29 15.09.2014.

ja ne znam, ali mi se cini da tu gdje amerika dijeli bespilotnim letjelicama tu nastaju jos veci naprijatelji amerike, mozda je vrijeme da amerika promjeni svoj odnos prema izraelu i njihovim neprijateljima,mozda umjesto bombi , da salje hranu,umjesto daa podrzi apardheid u izraelu, da pokaze da i palestincima treba sloboda , hrana, zivot,pravednost

VL
BF
brkonja fra brkati
21:55 15.09.2014.

Obama bez Assada ne može poraziti ISIL !!!! Pa oni žele skinuti Assada,prije tih terorista koje su sami slali na Assada.Assad je cilj,a ove islamiste oni mogu riješiti bez puno problema,Sravnit će sve tamo gdje ih ima puno i priča će biti gotova.No izjave Obmane i Camerona da ne moraju pitati Assada hoće li bombardirati ISIL u Siriji,govore još vise o njihovim namjerama.Nadam se da su Rusi i Iran spremni.A i Kina je tu ako zatreba.

VL
Avatar drug lenjin
drug lenjin
21:15 15.09.2014.

A ha moj Obamiću došla maca na vratanca.Sad valja barba Asad.Da je tu još Saddam kojega ste objesili sredili bi kalifat za tjedan dana ovako?

VL
AP
apolon
22:18 15.09.2014.

U slučaju Katara ne radi se o nekakvom ideološkom sukobu sa Assadom već o biznisu , naime sve je započelo još prije 5 god. kada je Katar iznio prijedlog izgradnje plinovoda preko Sirije pa sve do mediterana i na koncue do mediterana i na koncu Europe, međutim tada je taj Katarski prijedlog Assad odbio, potpisavši kasnije (mislim) 2011g. ugovor sa Iranom te Irakom o izgradnji plinovoda iz Irana u vrijednosti od čak 10 milijardi USD čiji krak bi iz Irana išao preko Sirije do mediterana i na kraju Europe, možemo samo nagađati kako je "Uncle Sam " gledao na ovaj ugovor čije ostvarenje bi za posljedicu imalo značajno jačanje uloge Irana u tom dijelu svijeta .Zaključak... N i j e nikakvo čudo što je Katar ( i ne samo Katar) u toj " strateškoj igri"podržavao ISIL ekstremiste! Konačan zaključak: Možemo sasvim slobodno zaključiti da je Assad ovim ugovorom sebi potpisao smrtnu presudu od koje ga jedino i isključivo spašava -Moskva! Zato Ne vjerujem u iskrene namjere uništenja ISIL-a!!!

VL
DK
dr kaunda
21:20 15.09.2014.

sve je to proizvod Amera skinu Sadama pa Gadafije pa su htjeli Asada sve to jesu diktatori ali su oni koliko toliko sve to drzali pod kontrolom i nije bilo ovakvih video snimaka i onda se cude kad dozive 11.9 samo sto je najzalosnije sto se i druge drzave uvaljuju u iste probleme kao i ameri samo se pitam zasto nisu te iste drzave reagirale u Gazi jer i tamo je poginulo na stotine civila a zato nitko nece odgovarati abilo je i prekomjernog bombardirannja i krsenja Zenevske konvencije znaci da vrijede dvostruka mjerila u svijetu pa sad neka zanju ono sto su posijali

VL
MM
mojski.moja
19:13 15.09.2014.

a sta su ovi u Gazi (palestini) ? mozda nam casni cameron objasni zasto oni zive u stalnom takvim uslovima zivota,a njihova imovina oduzima jesu li oni ,i oni u guantanamo muslimani ili mozda bolje je reci dali oni imajuju nekakve ljudske osobine

VL
GV
golub Vaso
21:55 15.09.2014.

Koalicija je obična parodija, turska svaki dan surađuje sa IS, to je članica NATO pakta! A o ulozi Katara i SA u financiranju terorizma ne treba trošiti riječi.

VL
AP
apolon
21:54 15.09.2014.

Hassane , nijedna od deset Arapskih zemalja nije a posve sigurno niti n e ć e slati svoju vojsku protiv ISIL ekstremista..zašto??? Pa Arapi se vrlo dobro međusobno poznaju i znaju Š t o bi značio taj čin !ju Š t o bi značio taj čin !

VL
Avatar El Indio
El Indio
19:41 15.09.2014.

Tu mi nesto ne stima. tzv isil koji hoceju islamsku drzavu sami ubijaju muslimane to je manjine istom vjerom onda su najavili da ce i Vatikan postat islamski a o Izraelu i Rusiji gdje i tamo ima muslimana nista. A Sa Amerikom se kace zbog njihovih zracnih napada. Stvarno ne znam sta ovi hoceju ni neznam ko pije ni ko placa

VL
MJ
mato.juric.963
07:50 16.09.2014.

Ovj Keri jeko pravi cukica kad je trebalo rusit Besira odoje i trazijo pomoc da naoruzava teroriste i kad suoni okrenuli protiv Iraka sa opet k cuko teazi pomoc da rusi one sto je naoruzavao

VL
MX
Mister X
08:43 16.09.2014.

Obama bez Assada ne može poraziti ISIL ( jedamput 10.000 ) koje se bore samo protiv Assada .. Sad kad se Amerika te cijeli zapadni svjet -NATO/EU uključila u njohovo uništenje =ubijanje sada su 30.000 ) Uopče neginu nego sese samo množe o Bože ! Znamo i to da NATOVO oružje ima i posebne kalibre municije .. Kad prestane isporuka prestat če i pucati.. Jedino ako im je isporučeno za 10 godina unaprjed onda je malo pre rano da stanu... Nato i Izrael te arapski saveznici neče imati problema sa tom ( sumnjivom skupinom ) Novi naziv od jučer što je naš novinar te IS. nazavao ....

VL
IN
interflat
09:17 16.09.2014.

Očito je da Britancima i Amerima ovakvo stanje odgovara iz njima znanih razloga.... Tak ih njihova religija uči....njima treba nafta sad, ma što sad...jučer.

VL
MX
Mister X
08:52 16.09.2014.

Obama bez Assada ne može poraziti ISIL , ) bez Rusa bez , Irana , bez Izraela , bez Arapskih saveznika i njihovih zrakoplova .. Da se nije netko napio ili drogirao ??? rječ je o ( 10 ili 20.000.000 boraca bez love bez isporuke municije sa nula prijatelja i saveznika bez jednog tenka rakete a viona satelita .... Čudno čudno ili se netko šali sa cijelim svjetom da testira koliko su super plitki ???

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
21:11 15.09.2014.

Zasto je pile proslo ulicu...... Dzordz Bus: : Na taj je nacin izazvan akt Agresije Protiv USA te moracemo odgovoriti svim raspolozivim Sredstvima.

VL
ST
Startrack
21:31 15.09.2014.

A vidi nam muslimana sto relativiziraju i skriveno podrzavaju otkidanje glava krscanima. Al skocice vam uskoro nanos. I kao prvo idite sa Zapada, nikad vas niko nije zvao ovamo.

VL
ST
Startrack
21:37 15.09.2014.

"mojski.moja15.09.2014 u 19:13h a sta su ovi u Gazi (palestini) ? mozda nam casni cameron objasni zasto oni zive u stalnom takvim uslovima zivota,a njihova imovina oduzima jesu li oni ,i oni u guantanamo muslimani ili mozda bolje je recii dali oni imaju nekakve ljudske osobine" A staje sa onim Srbima sto su ih pobili Turci u 400 godina okupacije i uzeli im imovinu. Srebrenica je nista poredeci satim.

VL
ER
Erazmo
06:39 16.09.2014.

Bravo Obama i Cameron.Udrite po toj "bagri" ,tim čudovištima bez milosti!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.