Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U PROMETU

Promjena vremena: Izdan crveni meteoalarm, ponegdje će puhati i olujni vjetar

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na rije?kom podru?ju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/11
Autori: Hina, Večernji.hr
15.12.2023.
u 08:13

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti oblačnije, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u višem gorju susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Puhat će vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, lokalno i jak, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 8, duž obale i na otocima između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Za cijelu obalu izdan je crveni meteoalarm zbog mogućnosti jake do olujne bure, što znači da će vrijeme biti izuzetno opasno, javlja DHMZ.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu petak će biti svježiji od četvrtka. Bit će vjetrovito i promjenjivo oblačno. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 3°C, a najviša dnevna oko 6°C. Postoji tek vrlo mala mogućnost za poneku oborinu.

U središnjoj Hrvatskoj slično će biti kao i u Slavoniji, s tim da će jutro biti dosta hladnije. Bit će djelomice sunčano, a kao i u ostatku zemlje bit će značajno vjetrovito. U gorju će puhati jak do olujan sjeveroistočnjak, a duž obale sjevernog Jadrana valja pripaziti na olujnu buru. Prema kraju dana, podno Velebita brzine će vrlo vjerojatno biti i veće od 120 km/h. Uz povremeno povećanu naoblaku u gorju moguća je slaba susnježica, javlja HRT.

Uz more i na otocima bit će sunčano, dok će u unutrašnjosti Dalmacije još biti naoblake. Vrijeme će uglavnom biti suho, a zbog olujne bure more će biti valovito, dok će na krajnjem jugu Hrvatske probleme stvarati jaka do olujna bura, ali bit će sunčano. 

VEZANI ČLANCI 

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije Prizna – Žigljen i Sumartin – Makarska, izvijestio je Hrvatski auto klub (HAK). Osim toga, zbog vjetra samo su za osobna vozila otvoreni: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Preporuka za obilazni pravac za u smjeru unutrašnjosti jest: silazak na čvoru Zadar ISTOK – Tromilja - državnom cestom D502 – Smilčić – Obrovac - D27 - Gračac-D50 – čvor Sv. Rok (A1) te obrnuto u smjeru mora; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački; Paški most (DC106).

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

VIDEO Prizor u Zagrebu koji izaziva zgražanje: Odbačen medicinski otpad danima stoji u Gundulićevoj

Komentara 1

MO
montello
09:19 15.12.2023.

jako puse jutros temp 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije