Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična prometna

Oba vozača optužena za smrt oca i sina u nesreći na Sveticama

prometna Svetice
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
15.02.2013.
u 15:55

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvojice vozača, Stjepana Brdarića (55) koji je upravljao kamionetom te Igora Loboreca (26) koji je upravljao Toyotom te je pokosio oca i sina.

Zbog stravične nesreće koja se 4. prosinca 2012. dogodila na zagrebačkim Sveticama, u kojoj su na nogostupu poginuli Darijo Puljić (36) i njegov sin Patrik (8), Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvojice vozača – Stjepana Brdarića (55) koji je upravljao kamionetom te Igora Loboreca (26) koji je upravljao Toyotom te je izbjegavajući kamionet na nogostupu pokosio oca i sina.

Traže produljenje pritvora

Obojicu se tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a tužiteljstvo je zatražilo i da se Loborecu produži istražni zatvor u kojem je od prosinca.

Prema optužnici, Brdarić se tereti da je tog jutra vozio kamionet istočnim kolničkim trakom Ulice Svetice. Kretao se prema sjeveru te je, navodi se u optužnici, olako, smatrajući da neće doći ni do kakvih posljedica, počeo skretati ulijevo. Pritom je prednjim lijevim dijelom vozila prešao na zapadnu polovicu kolnika a da pritom nije propustio sva vozila koja su dolazeći iz suprotnog smjera zadržavala smjer kretanja.

U tom trenutku, iz suprotnog smjera naišla je Toyota kojom je upravljao Loborec. On je pak vozio brzinom od 86,3 kilometara na sat, što je brzina veća od dopuštene u naseljenom mjestu. Kada je došao do Svetica 26, gdje je Brdarić počeo skretati, pokušao ga je izbjeći te je skrenuo desno. U tom manevru izgubio je kontrolu nad upravljačem te je prešao na istočnu polovinu kolnika gdje se nastavio nekontrolirano kretati.

Smrt na nogostupu

Potom se prvo zanio udesno, zatim je naletio na rubni kamen na zapadnoj strani kolnika i prešao na nogostup. Prvo je vozilom udario u pet metalnih stupića, zatim u kontejner za smeće, a potom u Puljića i njegova sina koji su hodali nogostupom. Od siline udarca obojica su na mjestu poginula.

>>Vozač Toyote Igor Loborec u bolnici, doživio je psihički slom

>>Vozač Igor Loborec: Da mogu, svoj bih život dao za ova dva izgubljena

Komentara 20

CH
chemica
16:25 15.02.2013.

Sad je kriv vozač KAMIONA jer je nekakav pacijent ludovao po cesti. Sjećam se kada je meni izletio lik iz pokrajnje uličice. Mahnito kočenje, čak mi se i motor ugasio, ali mi ni u jednom trenutku nije palo na pamet da "lovim banderu" ili nekog jadnog pješaka. JA sam u pravu i radije ću razbiti auto krivcu nego da ubijem nevinog. Da, tako razmišljaš kada voziš pedeset na sat. Kada pak voziš osamdeset i jasno ti je da nećeš preživjeti sudar pri takvoj brzini...Ma tko hebe tuđu djecu. Nekakve tamo pješake. Bitno je da ostaneš živ. Kriv je onaj što je izletio, a ne ti jer te dragi Bog napravio budalom pa voziš debelo iznad ograničenja pri čemu je bilo kakva tvoja smislena reakcija da izbegneš sudar, vjerojatno nemoguća.

DU
Deleted user
16:32 15.02.2013.

Nema teorije da vozač kamiona ima bilo kakve veze sa ovim. To dobar odvjetnik mora rušiti. Kako je on to olako skrenuo a luđak dolazi sa brzinom preko dva puta većom od dopuštene? Ispada ko da je namjerno to napravio. Jedini krivac je vozač toyote, on je vozio prebrzo i to je to. Da je ON vozio po pravilima mogao je lijepo i komotno i stati i izbjeći i sve ostalo. Vozač kamiona nema veze sa ovime.

ST
Startrack
15:03 16.02.2013.

Svi kamioni kad skrecu prelaze liniju a to jer su preveliki, inace nebi mogli skrenut. Da blento nije naisao ogromnom brzinom sve bi bilo uredu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije