Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE NE ZNA IDENTITET

Diljem svijeta piše se o ženi s Krka koja je izgubila pamćenje: Vikala je na engleskom "molim vas, pomozite"

Žena nađena na Krku
Foto: PU Primorsko-goranska
1/4
21.09.2021.
u 14:23

"Misterij žene bez pamćenja" naslov je članka koji je objavio njemački Bild. O slučaju je pisao i CNN koji je, kako navode, dobio obavijest od hrvatske policije

U nedjelju, 12. rujna, na području otoka Krka pronađena je ženska osoba srednjih godina koja se ne sjeća svog identiteta. Policijska uprava primorsko-goranska zbog toga je molila građane za pomoć ako imaju saznanja o njoj. S obzirom na to da žena govori engleski jezik, o ovom su slučaju pisali i brojni svjetski mediji.

Britanski Daily Mail navodi kako su razgovarali s muškarcem koji je ženu pronašao na Krku. 

– Vikala je na engleskom: "Molim vas, pomozite", kazao im je te dodao da je zvao pomoć jer čamcem nije mogao doći do nje.

Rekao je kako je njegova supruga s njom razgovarala pa potom kazala kako nagađa da ima škotski naglasak

Kazao je i kako su je vidjeli na istom mjestu na stijenama i večer prije, no tada nisu smatrali da joj je potrebna pomoć. 

O pronađenoj ženi pisao je i australski portal News.com.au koji navodi kako ona perfektno govori engleski jezik, no ne zna tko je. Opisuju kako izgleda te kako je izgledalo njezino spašavanje.

"Misterij žene bez pamćenja" naslov je članka koji je objavio njemački Bild. U tekstu, kao i drugi mediji, navode obilježja slučaja te izgled žene. Naglašavaju kako je bila vrlo slaba, dehidrirana i bez dokumenata. 

Britanski The Sun objavio je dva teksta o ovom slučaju, 18. i 20. rujna. U novijem navode kako hrvatska policija koristi umjetnu inteligenciju kako bi identificirala ženu te da surađuju s međunarodnim stručnjacima. Naime, navode da su njezinu fotografiju ubacili u globalne baze podataka u nadi da će pronaći podudaranje. 

O slučaju je pisao i CNN koji je, kako navode, dobio obavijest od hrvatske policije. 

– Ženi, za koju se smatra da ima oko 60 godina, pružena je liječnička pomoć nakon što je 12. rujna pronađena na otoku Krku u Hrvatskoj, prema izjavi lokalne policije poslanoj CNN-u u ponedjeljak – navode. 

VIDEO Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:03 21.09.2021.

Svemirci su je spustili u Hrvatsku iz Galaksije Andromeda, a ustvari je trebala zavrsit u Nisu

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
05:56 22.09.2021.

Priča tečno engleski, a ono dvije riječi, help please

Avatar Hazl113
Hazl113
14:53 21.09.2021.

Dokle?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije