Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPANJE NA POLOJU I ovo ljeto bez spasilačke službe

O sigurnosti kupača i dalje nitko ne vodi brigu

15.04.2009.
u 17:16

Iako na zahtjev koji je uputio Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom da se brodski kupališno-izletnički centar Poloj ustupi Slavonskom Brodu nije dobio odgovor, Grad nastavlja uređivati to popularno izletište za sezonu kupanja.

– Poloj je u vlasništvu države i godinama tražimo da nam ga ustupi na korištenje, ako ga već ne možemo dobiti u vlasništvo. To izletište posjećuju tisuće kupača i dužni smo usprkos takvu odnosu države Poloj urediti. No, dobivanje je Poloja na korištenje najvažnije jer bi Grad u tome slučaju organizirao spasilačku službu i ostalo što treba za sigurnost kupača. Ovako toga nema i građani se kupaju na svoj rizik – kaže gradonačelnik Mirko Duspara.

Savski obalni pojas državno je dobro i njime gospodare Hrvatske vode, pa se u Gradu nadaju da bi s njima mogli postići dogovor. U vodnogospodarskoj ispostavi Brodska Posavina voljni su naći rješenje, a već su Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom uputili zahtjev da se upiše kako je Poloj dan na korištenje Brodskoj Posavini.

– Država se neće odreći vlasništva nad Polojem, a ako ga dobijemo na korištenje onda ćemo ga Gradu dati u zakup ili koncesiju. To je jedini način da Grad može Poloj službeno koristiti i organizirati što treba da kupači budu sigurni – kaže Davorin Piha, voditelj Brodske Posavine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije