Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tučnjava na skijalištu

O napadu na Platku oglasio se DORH: Zatražili smo izvješće, još ga nismo dobili od policije

Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.02.2023.
u 16:29

Petoricu sudionika tučnjave na Platku prošle nedjelje policija će prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a. DORH je danas izvijestio da čeka izvješće policije te će potom poduzeti sve radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti

Policijska uprava primorsko-goranska održala je konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o brutalnom napadu na Platku kada su trojica MMA boraca pretukla troje ljudi, među kojima su HGSS-ovci i djevojka koja je pokušala spriječiti tučnjavu. Zbog toga su dobili prekršajne prijave, a troje napadnutih zatražilo je liječničku pomoć. Petoricu sudionika tučnjave policija će prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a, rečeno je na konferenciji.

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas

Na konferenciji su zamjenik načelnika policijske uprave Hari Brnad i načelnik 2. policijske postaje u Rijeci Tihomir Poje potvrdili da su među pet osoba koje se prekršajno prijavljuje trojica iz automobila BMW, ali i pripadnik HGSS-a te još jedna osoba koji su u tučnjavi ozlijeđeni. Svi su bili pod utjecajem alkohola, a pristutnost droga u organizmu se ne utvrđuje u ovakvim slučajevima, naveo je Poje. Neki od petorice se prijavljuju za tučnjavu, a drugi za naročito drsko ponašanje, što se smatra težim prekršajem, naveo je Poje, ne preciziravši tko se za što tereti.

– U ovom događaju policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. O svemu će biti izviješten nadležni sud u Rijeci i nadležno državno odvjetništvo. Što se tiče pisanja o utjecaju, jedini je utjecaj bio u medijskom prostoru – rečeno je na konferenciji. Na upite novinara o odgovornosti osumnjičenih, napomenuli su kako policija ne kažnjava, već provodi izvide.

U međuvremenu se oglasio i DORH

"Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku od 29. siječnja 2023. S obzirom da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.

Izvješće policije do sada nije zaprimljeno zbog čega državno odvjetništvo nije moglo kvalificirati postupanje počinitelja. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će, po primitku izvješća, poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", objavio je DORH

Primorsko-goranska županija i Goranski sportski centar, koji upravlja skijalištem Platak, osudili su nasilno ponašanje na tom skijalištu prošle nedjelje, očekujući da nadležne institucije "odrade svoj posao tako da više nikome ne padne na pamet takvo ponašanje". U zajedničkom priopćenju za javnost se ističe da su PGŽ i GSC u svakodnevnoj komunikaciji s ozlijeđenima i da je sad najvažniji njihov oporavak.

 "Primorsko-goranska županija ima nultu toleranciju na nasilje, a potaknuti nemilim događajem na Platku, i ovim putem izražavamo osudu ponašanja pojedinaca i njihovog nasilnog ponašanja na javnom prostoru", ističe se. Goranski sportski centar dodatno naglašava da im nisu u cijelosti poznate okolnosti koje su prethodile incidentu jer su se dogodile nakon radnog vremena skijališta pa se u vrijeme i na mjestu incidenta nije se nalazio nitko od djelatnika GSC-a. Službena istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima.

 "Bez obzira na okolnosti pod kojima se incident dogodio, najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi", naglasio je GSC.

Nakon rekordnog dana na skijalištu u nedjelju umjesto zadovoljstva prevladao  je osjećaj gorčine.

"Unatoč postavljenim barijerama i znakovima, nije prvi put da je netko vozilom odlučio ući na stazu, no nadamo se da će ovakvi događaji ostati iznimka i da neodgovorni pojedinci koji su manjina, neće upravljati našim životima, sredstvima, skijalištima, našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali u provoditi u strahu od nasilja", zaključeno je u priopćenju.  

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar vila velebita
vila velebita
16:57 02.02.2023.

Prilikom obične prometne kontrole vrše se testiranja na alkohol i na drogu... Zašto to ovdje nije napravljeno??? Neke droge potiču agresivu!!!

HR
hrUsrcu
16:47 02.02.2023.

osramotio je sebe, osramotio oca, jos sramoti hdz. zatvoriti govna na 4-5 godina pa neka razmisljaju sto su napravili

SA
sargu123
17:08 02.02.2023.

Nisu testirani na droge? Zanimljivo. Možda ih nisu smjeli testirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije