Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ministar

Vedran Mornar najavio reformu kurikuluma, smatra ga osnovnim problemom obrazovanja

Vedran Mornar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2014.
u 12:45

Pojasnio je da je otvoren za razgovor sa svim zainteresiranim stranama u svezi građanskog odgoja, a ne samo Kaptolom, te da su njegove ranije riječi pogrešno protumačene

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar vjeruje da u godinu i pol dana sigurno može započeti promjene u svom sektoru, a poručio je da se prvo misli uhvatiti reforme kurikuluma.

- To je osnovni problem našeg obrazovanja, zastarjela osnovna škola, zastarjela srednja škola i tu treba napraviti prve i najveće korake – kaže Mornar kojem široka potpora njegovom imenovanju nije poseban vjetar u leđa.

- Realan sam, znam da je u tom sustavu puno problema, ali zajedničkim radom i zalaganjem, na koje apeliram kod svih dionika sustava, naročito kod nastavnika za koje sam svjestan da su potplaćeni i zanemarivani od Drugog svjetskog rata. Uz njihovu potporu možemo puno napraviti – tvrdi Mornar. Neće, kaže, sada početi raditi ispočetka kao da u dvije i pol godine mandata nije ništa napravljeno.

- Svaki ministar dao je doprinos razvoju sustava pa tako i ministar Jovanović. Ondje gdje je on stao, ja ću nastaviti. Ministar Jovanović je obavljao težak i odgovoran posao i mislim da je u suštini dobro radio – vjeruje Mornar. 

Pola sata nakon što je ga je Sabor potvrdio za novog ministra znanosti obrazovanja sporta, uhvatili smo  Vedrana Mornara prije ulaska u zgradu Vlade i pitali ga je li uspio dogovoriti sastanak s kardinalnom Josipom Bozanićem na temu  građanskog i zdravstvenog odgoja. 

Odgovorio je da još nije dogovorio sastanak  te da će to svakako učiniti. Naglasio je da su njegove riječi o sastanku s čelnicima Katoličke crkve bile više metaforičke te da te riječi treba shvatiti samo kao poruku da je otvoren za razgovor sa svima, ne samo sa Kaptolom nego i ostalima zaposlenima u obrazovnom sustavu - profesorima, učiteljima...

Varga i Mornar prisegnuli, Linić glasovao protiv obojice

Komentara 4

Avatar abakus
abakus
14:21 18.06.2014.

Čovjek je želio naglasiti da je spreman razgovarati i s Kaptolom kao i sa Željkom Markić isključivo zato što su to bili ljudi koje je Jovanović demonizirao i odbijao dijalog s njima. Nije morao naglašavati da je spreman čuti i mišljenje ovih lbgt udruga - njih je Jovanović uredno primao i slušao. Konačno jedan čovjek koji barem za sada ostavlja dojam normalne osobe, spremne na razgovor umjesto samo na gaženje ljudi.

Avatar MarkoMataić
MarkoMataić
14:23 18.06.2014.

Normalan čovjek. Neka radi svoj posao.

MA
maaraa
13:08 18.06.2014.

pomislila sam,konačno netko razuman, a Vi već okrenuli ploću.Kad ste govorili o onom što želite,to nije bila metafora veće Vaše ozbiljno izlaganje............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije