Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrhtavanje tla

Novozelandski Christchurch ponovno pogođen potresima

Christchurch (1)
Reuters/PIXSELL
23.12.2011.
u 09:33

U veljači ove godine Christchurch je pogođen snažnim potresom u kojemu je život izgubilo 182 ljudi

Dva snažna potresa pogodila su noćas novozelandski grad Christchurch u razmaku od samo 80 minuta, prenosi BBC.

Prvi potres jačine 5,8 stupnjeva po Richteru zatresao je Christchurch oko 14 sati po lokalnom vremenu, a drugi, gotovo iste jačine, oko 15.20 sati. Epicentar potresa bio je 26 kilometara sjeveroistočno od grada, na dubini od 4,7 kilometara, a drugi na gotovo istom mjestu.

Deseci ljudi lakše su ozlijeđeni, a 19 ih je zatražilo liječničku pomoć. Nešto više od 26 tisuća domova ostalo je bez struje.

Zabilježena je materijalna šteta, no poginulih, na sreću, nema. Odmah nakon potresa preventivno je zatvorena zračna luka, opasnosti od tsunamija nema, a stanovništvo je upozoreno da se drži dalje od brdovitog područja gdje je moguć odron kamenja.

U veljači ove godine Christchurch je pogođen snažnim potresom u kojemu je život izgubilo 182 ljudi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije